hero image
dppi

55 évesen, balesetben elhunyt Ken Block, ralilegenda

OLVASS TOVÁBB
AUTÓ

Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

AUTÓ

Videón az F1-es Bahreini Nagydíj időmérő edzésének leglátványosabb pillanatai

AUTÓ

Ilyen divatosan jelent meg Lewis Hamilton a Bahreini Nagydíjon (videó)

AUTÓ

Videós összefoglaló az F1-es második szabadedzésről Bahreinből

Motorsport.hu
2023/01/03 13:18
A Gymkhana-sorozatból is ismert, jelenleg az Audival elektromos raliautókon dolgozó versenyzőt saját rancha közelében, motorosszánozás közben érte a halálos baleset.
Ajánlott Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

A ralis legenda Ken Block 55 éves korában, hétfőn elhunyt, miután a Utah államban található ranchán motorosszánjával balesetet szenvedett, jelentette be csapata, a Hoonigan. Az ügyben a Wasatch megyei seriff hivatala is közleményt adott ki.

Ebből kiderült, hogy Block éppen egy meredek lejtőn hajtott, amikor szánja felborult és rázuhant. Blockot, aki egy csoporttal volt a ranchon, de a baleset idejében éppen egyedül volt, a helyszínen halottnak nyilvánították.

Block elsősorban az Egyesült Államokban volt nagyon ismert név ralis körökben, a ralikrossz-világbajnokságon számos futamot is nyert, emellett egyéb extrém sportokban is tevékenykedett korábban.

Itthon elsősorban a Gymkhana videósorozatból lehet ismerős, melyben raliautókat vezet számos extrém helyszínen, ezek többmilliós nézettséget értek el, de a Top Gear brit verziójának két epizódjában is feltűnt. A DC cipőmárka társalapítója is ő volt.

A hír közzététele óta rengetegen emlékeztek meg Ken Blockról, például Jenson Button, aki Instagramon fejezte ki, mennyire sokkolta a sztárralis halála.