Nem sokon múlt, hogy az Aston Martin megelőzze az Alfa Romeo csapatát a konstruktőri pontversenyben – ha összejött volna, sokkal több pénzt kaphattak volna a csapatbajnoki helyezésükért.

Komoly harc folyt a konstruktőri hatodik helyezésért, az Alfa Romeo 55, az Aston Martin pedig 50 ponttal érkezett meg az idény utolsó futamának helyszínére, amit az Aston Martin kezdhetett meg előkelőbb pozícióból.

Sebastian Vettel egykiállásos stratégiával teljesítette az Abu-Dzabi Nagydíjat, ahol a tizedik helyen futott be, míg Lance Stroll a nyolcadik helyen végzett, így 5 ponttal zárt az Aston, míg az Alfa nem szerzett pontot.

Ennek eredményeképpen pontegyenlőséggel zárt a két alakulat, mivel ilyenkor a legjobb eredmény számít a rangsorolásnál – az Alfa Romeónak ötödik helye is volt, az Aston Martinnak „csak” hatodik.

Tehát további egy pont elég lett volna az Astonnak, ami annak fényében még bosszantóbb lehet a silverstone-i bázisú istálló számára, hogy Vettelt csak pár tized választotta el Ricciardótól.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL