hero image

A Ferrari is tesztet szervez versenyzőinek a szezonkezdés előtt

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Ilyen közelről fotózták a fotósok Pérez hatalmas balesetét Monacóban (fotók)

FORMA-1

20 éve sem bírtak Michael Schumacherrel az ellenfelek

FORMA-1

Ma 59 éve szerezte első dobogóját az F1 nagy legendája

FORMA-1

Fotókon Matt Damon látogatása a McLarennél

Motorsport.hu
2023/01/13 15:59
Ha hinni lehet az olasz médiából érkező híreknek, akkor a Ferrari a saját pályáján, vagyis Fioránóban fog tartani egy háromnapos „bemelegítő” tesztet a versenyzőinek egy korábbi autóval.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

Nincs már szerencsére túl messze az új idény kezdete, főleg ha megnézzük, mikor érkeznek az autóbemutatók. Miközben Fernando Alonso és a Mercedes versenyzői a Pirellinek fognak tesztelni Jerezben február elején, addig a Ferrari a saját kezébe vette az irányítást, és egy saját teszttel igyekszik készülni 2023-ra.

Miközben azonban Alonsóék a tavalyi versenygépeket használhatják majd, addig a Ferrari ezt nem teheti meg, hiszen ők nem a Pirellinek fognak dolgozni. Ennek fényében az istálló a 2021-es SF-21-gyel fog majd menni, Charles Leclerc és Carlos Sainz pedig egy-egy napot kap a fioranói aszfaltcsíkon.

A harmadik napot pedig a két tesztversenyzőjük, Antonio Giovinazzi és Robert Svarcman osztják majd fel egymás között. Az olaszok célja természetesen az, hogy a pilótáik kicsit visszarázódjanak az F1-es körforgásba, újra felvegyék a ritmust, és ugyanez persze a csapattagokra is érvényes.

A Ferrari egyébként február 14-én mutatja majd be idei autóját, az egyetlen előszezoni tesztre pedig Bahreinben kerül majd sor ugyanazon hónap végén, és azt követően egy héttel már kezdődik is a szezon, szóval egy hónap múlva ilyenkor már sokkal jobban fog gördülni a Forma–1 szekere.