hero image

A korábbi ferraris: „Alonso miatt idiótának éreztük magunkat…”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Belsőkamerás videón Leclerc rajtelsőséget érő köre Monacóból

FORMA-1

Videón az őrületesen izgalmas Monacói Nagydíj időmérő edzése

FORMA-1

Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

FORMA-1

Videó: Verstappen „falazása” a monacói Q3-ból

Motorsport.hu
2022/03/08 13:29
A Ferrari korábbi sportigazgatója, Massimo Rivola nemrég arról nyilatkozott, hogy senki sem tudja úgy olvasni a versenyeket, ahogy Fernando Alonso, Carlos Sainz teljesítménye pedig kicsit sem lepte meg.
Ajánlott Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

Massimo Rivola több éven keresztül volt a Ferrari sportigazgatója, jelenleg pedig az Aprilia MotoGP-csapatánál tölti be ugyanezt a szerepkört. Az olasz még a MotoGP-szezon kezdete előtt nyilatkozott az Il Fogliónak, az interjúban pedig felidézte azt az időszakot, amikor Alonso mellett dolgozott.

Az 50 éves sportvezető kiemelte, mennyire jól olvasta a kétszeres világbajnok a versenyeket, ami miatt ők idiótának érezték magukat a bokszfalon.

„Senki nem olvassa úgy a versenyt, mint ő. Számos alkalommal idiótának éreztük magunkat a bokszfalon, mert mindent átlátott. Mi számítógépek előtt ültünk, miközben ő más munkát végzett, mégis hamarabb megértette a dolgokat, mint a többiek. Vannak olyan versenyzők, akik sokat tudnak tanítani neked.”

Rivola a fiatal pilótákról is elmondta a véleményét: Verstappennek szerinte bizonyos szempontból könnyebb dolga volt, mint Leclerc-nek, Sainz remek szezonja pedig nem lepte meg, hiszen mindig is erős versenyzőnek tartotta a spanyolt.

„Őszintén mondom, szerintem Charles a többi kiváló fiatal versenyző előtt jár jelenleg. Most, hogy nyert, Verstappennek hatalmas lesz az önbizalma, de ehhez hozzátartozik, hogy a Red Bull elnézte neki, hogy sokszor hibázott, míg Charles a Ferrarinál ezt nem teheti meg, mert másfajta nyomás van rajta.”

„A tavalyi év meglepetése Norris volt, őt már 16 éves kora óta követem, és már ekkor kiválóan ment, de neki előnye volt a megtett kilométerek számában, ami a különbséget is jelenthette egyes esetekben. Tavaly pedig ő tette csalódást keltővé Ricciardo szezonját.”

„Russellben is minden megvan ahhoz, hogy bajnok legyen. Sainz pedig kicsit sem lepett meg. Már évekkel ezelőtt javasoltam a leigazolását az akadémiának. Ő is azok közé tartozik, akik mindig is erősek voltak – okos és gyors” – dicsérte Rivola a spanyolt.