Danica Patrick az utóbbi években egyre többször tűnt fel F1-es közvetítésekben, de aki ismeri őt, tudja, hogy nem egy szokványos TV-s szakértőről van szó. Patrick ugyanis hosszú indycaros és NASCAR-os karriert tudhat maga mögött, miközben egy ponton még az F1-es váltással is szóba hozták.

A kérdés azonban az, hogy mennyire volt közel ahhoz, hogy 1976 után ő legyen az első női versenyzője a Forma–1-nek? A Beyond the Grid podcast vele készült adásában az amerikai viszont felfedte, hogy a média sokkal közelebb hozta őt az F1-hez, mint amennyire valójában került hozzá.

„Nem hiszem, hogy igazából bármikor is felajánlottak volna nekem egy tesztet. Mindig úgy érződött, hogy ezt csak a média táplálja. Csak a figyelmet akarták magukra irányítani, mert én sosem kaptam telefonhívást.”

„Úgy érzem, két-három alkalom volt a pályafutásom során, amikor beindultak ezek a hírek a médiában. Én viszont azt mondtam, hogy engem nem hívott senki!”

Patricket a 2000-es évek közepén és végén nagy figyelem övezte, mivel egészen jól ment neki az IndyCarban, 2008-ban futamot is tudott nyerni, miközben a Honda F1-es istállójához is közel állt. Valódi tesztlehetőséget azonban sosem kapott tőlük.

A legtöbb, amit „kaphatott” volna, egy bemutató lett volna, ahol autót cserélhetett volna egy Forma–1-es pilótával. „Nekem nem volt hozzá kedvem. Sok ember számára már amúgy is csak a show része voltam, mert egyedi és más vagyok. Szóval az utolsó dolog, amit csinálni akartam, hogy még több olajat öntök a tűzre.”

Annak érdekében, hogy F1-es versenyző lehessen, Patrick tinédzserként Európába jött, mert azt gondolta, ha nem sikerül elérnie a királykategóriát, akkor az „kudarcnak” fog számítani. Azóta viszont már belátta, hogy egy vélhetően angliai bázisú F1-es alakulat talán nem lett volna a „legjobb hely” számára.

„Lehet, hogy a Forma–1 amúgy sem lett volna a legjobb hely számomra. Nem voltam boldog Angliában. Úgy érzem, akkor jöttek igazán az eredmények, amikor érzelmileg a leginkább boldog és izgatott voltam. Azt sem tudom, meddig bírtam volna még a reggeliket!” – zárta viccesen a klasszikus angol reggelikre utalva Patrick.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL