hero image

A McLaren csapatfőnökét is megkereste a Ferrari?

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Forma-1-es csapatot alapítana egy hongkongi milliárdos

FORMA-1

Új büntetéseket vezethetnek be a Forma-1-ben

FORMA-1

Sergio Perez egy középcsapat felemelkedésére számít 2023-ban

FORMA-1

F2: Veterán és újonc pilóta az újjáalakuló csapatnál

Motorsport.hu
2022/11/15 16:52
A Corriere della Sera értesülései szerint a McLaren csapatfőnökét, Andreas Seidlt is megkereste a Ferrari azzal, hogy váltsa le Mattia Binottót, miközben az ágaskodó lovas csapat egyelőre egy hivatalos közleményben mindent tagad.
Ajánlott Ocon: Jó, hogy Alonso távozik, én végeztem a munka 98 százalékát!

A Mattia Binotto távozásával kapcsolatos pletykák akkor robbantak be igazán, amikor az olasz Sky és az elismert La Gazzetta dello Sport is kész tényként közölte azt, hogy a 2022-es Forma-1-es szezon végével kirúgja a csapatfőnökét a Ferrari.

Az utódja a Ferrari-elnök John Elkannal és a Stellantis-csoport vezérével, Carlos Tavaresszel jó kapcsolatokat ápoló Frederic Vasseur lehet. Az Alfa Romeo francia csapatfőnöke korábban már Charles Leclerc-rel is dolgozott együtt, amikor a monacói pilóta bemutatkozott a Forma-1-ben.

A Corriere della Sera szerint azonban nem csak Vasseur került képbe, hanem felkeresték a McLaren csapatfőnökét, Andreas Seidlt is. A német mérnök a BMW Forma-1-es csapatánál kezdte a karrierjét, majd a Porsche LMP1-es programját vezette.

A Vasseur érkezéséről és Binotto távozásáról szóló pletykákat azonban egyelőre mereven elutasítja a Ferrari.

A csapat egy rövid sajtóközleményben „alaptalan pletykának” címkézte a híreket, de amíg Binotto meg nem szólal az üggyel kapcsolatban, azt nehezen tudják majd a szőnyeg alá söpörni.