hero image

A Mercedes korábbi kulcsembere megvédte Michael Masi tavalyi döntését

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Ilyen közelről fotózták a fotósok Pérez hatalmas balesetét Monacóban (fotók)

FORMA-1

20 éve sem bírtak Michael Schumacherrel az ellenfelek

FORMA-1

Ma 59 éve szerezte első dobogóját az F1 nagy legendája

FORMA-1

Fotókon Matt Damon látogatása a McLarennél

Motorsport.hu
2022/12/08 14:59
A csillagosok egykori technikai igazgatója, Paddy Lowe védelmébe vette a korábbi F1-es versenyigazgatót, Michael Masit, amiért sokak szerint nem megfelelően járt el a 2021-es bajnoki finálé során Abu Dhabiban.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

A komoly balhé vége az lett, hogy Masinak távoznia kellett pozíciójából, miközben még egy évvel az akkori események után is sokszor előkerül ez a téma a Forma–1-es beszélgetésekben. Most a PlanetF1 készített interjút Lowe-val, aki korábban a McLarennél és a Mercedesnél is dolgozott Lewis Hamiltonnal.

Érdekes módon ő viszont elismerte, hogy „örült” Max Verstappen bajnoki sikerének. „Jó, hogy Verstappen minden kétséget kizáróan lett bajnok” – mondta a holland idei győzelméről Lowe. „Én valójában annak is örültem, hogy tavaly is ő nyert, ami talán ellentmondásos, de az F1 kockázatos sportág, mindig is az volt.”

„Az F1-ben semmi sem fair. Én is számtalanszor voltam a mérleg rossz oldalán, ahogyan szerencsém is volt néhányszor. Ilyen a sport természete, ettől érdekes és izgalmas. Ez nem az a sport, ahol mindennek a tervek szerint kell alakulnia, és nem mindig annak kell nyernie, akit egy elemzés a legesélyesebbnek tart.”

„Ezért is nézzük és szeretjük a sportot, és amúgy sincsen jó válasz semmire. Én igazából sajnáltam is a versenyigazgatót, mert szerintem nagyon igazságtalan volt, ahogy elbántak vele. Abban a helyzetben nem volt jó vagy rossz válasz. Ő csak a munkáját végezte, ő volt a bíró.”

Lowe emellett elmondta véleményét az F1 2022-es szabályairól és annak hatásairól. „Élvezettel néztem a Ferrari felemelkedését. Remek autót fejlesztettek. Kár érte, hogy mindez a végén nem mutatkozott meg jobb eredményekben.”

„Jó volt látni némi változást is a három élcsapat között. Azt viszont érdemes megjegyezni, és ezen nem is lepődtem meg, hogy ugyanaz a három alakulat van elöl a költségvetési limit ellenére, hiszen nekik már eddig is kiváló mérnöki állományuk és eszközeik voltak, ez pedig nem tűnik el a limit bevezetésével.”

„Jó volt tehát látni némi zavart az erőben, de közben kár érte, hogy a mezőny még mindig eléggé szét van szakadva. Én szeretem a kockázatokat a versenyzésben, szóval szeretem, ha különböző dolgok történnek, az emberek szenvednek, majd mégis sikeresek lesznek. Max győzelmei ellenére azonban azért így is egészen változatos volt az idény, amit jó látni” – zárta gondolatát Lowe.