hero image
dppi

A Red Bull a büntetésükről: „Úgy is nehéz 10 ember ellen játszani, ha nálad van Messi...”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/12/11 09:59
A Red Bull technikai igazgatója, Pierre Wache reagált az osztrák istálló tesztlehetőségeinek korlátozására, és úgy véli, nehéz dolguk lesz emiatt, hiába kiváló az aerodinamikai csapatuk.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Mint ismert, a Red Bull a 2021-es költségvetési sapka túllépése miatt 7 millió dolláros pénzbüntetést kapott, valamint az aerodinamikai fejlesztési lehetőségeik 10 százalékkal csökkennek 12 hónapra.

Sok rivális csapat úgy reagált a hírre, hogy megengedőnek titulálta az osztrák istállót ért szankciókat, míg a Milton Keynes-i alakulat szerint nehéz dolguk lesz emiatt, és egyáltalán nem elhanyagolhatóak a büntetések.

A csapat technikai igazgatója, Pierre Wache is erről beszélt, aki szerint nagyon súlyos a 10 százalékos tesztlehetőség-csökkentés, és Messihez hasonlította az aerodinamikai csapatukat, az élükön Adrian Newey-val.

„Szerintem ez olyan, mint egy focicsapat. Ha 10 emberrel játszol 11 ellen, akkor még úgy is nagyon nehéz dolgod van, ha Messi is ott van a csapatodban. Az aerodinamikai részlegünk nagyon jó, és Adrian Newey is nálunk van, aki sokat tesz a csapathoz, és őt is kiváló szakemberek segítik.”

„A kocsin végzett munka nem egy ember nevéhez fűződik, hanem nagyon sokakéhoz. Biztos, hogy mindannyian tudunk még keményebben dolgozni, viszont ez igaz a többi istállóra is.”