hero image
dppi

A volt Ferrari-pilóta szerint ezen nem szabad változtatnia Vasseurnek

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Stroll: Vettelnek köszönhetően jobb versenyző lettem!

FORMA-1

Russell idén is megverheti Hamiltont? „Lewisnak jót tesz a nagy nyomás...”

FORMA-1

Mick Schumacher üléspróbán járt a Mercedesnél

FORMA-1

Mick Schumacher lesz a McLaren tartalékja!

Motorsport.hu
2023/01/18 18:59
Változás lesz 2023-ban a Ferrari Forma-1-es csapatának élén, Az Alfa Romeótól Frederic Vasseur veszi át a csapatfőnök szerepét. A volt Forma-1-es versenyző, Jean Alesi szerint azonban vannak dolgok a csapatnál, amihez nem szabad hozzányúlnia.
Ajánlott Ekkor tart autóbemutatót a 10 Forma-1-es csapat!

Decemberben jelentette be a Ferrari, hogy a távozó Mattia Binotto helyét Frederic Vasseur veszi át januártól. Vasseur lesz a negyedik nem olasz irányítója a Scuderiának, az előző, aki ezt a helyet betöltötte, honfitársa, Jean Todt volt, aki 2007-ben távozott.

„Legyünk őszinték, a Ferrari taktikai téren idén nézhetetlen volt. Egyértelműen változnia kell a dolgoknak, mert más nincs kiút nincs a csapat számára. Szerintem Vasseurnek nagyban kell majd támaszkodnia Laurent Mekies versenyigazgatóra” – mondta az Autosprintnek Alesi.

Alesi szerint Mekies segíthet Vasseurnek abban, melyek azok a területek, melyeken változtatnia kell a Ferrarinak és hol kell mindennek a régiben maradnia: „Mekies évek óta a Ferrarinál van és ő lehet az, aki megmutathatja Vasseurnek, mi az, amin változtatni kell és mi az, amiben van potenciál.”

Egy dolog, amin a francia, akinek egyetlen Forma-1-es győzelme a Ferrari színeiben jött össze, nem változtatna, az a csapat velejéig olasz kultúrája: „Ha valaki azt mondja nekem, hogy a Ferrari franciául fog beszélni, vagy egyre többet kellene franciául beszélnie, visszautasítanám.”