hero image
dppi

A Williams korábbi főszponzora nagyon komoly összeget követel a csapattól

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

20 egészen elképesztő baleset a Forma-1-ből (videó)

FORMA-1

A Honda nagyon "sajnálja", hogy véget ér a munkakapcsolatuk Verstappennel

FORMA-1

Schumacher: Leclerc gyorsabb, mint Sainz, de többet hibázik

FORMA-1

Ecclestone elmondta, mi lesz szerinte a Horner-ügy kimenetele

Motorsport.hu
2023/04/05 09:59
A Williams és a Rokit jogi vitájában egy újabb fordulat állt be, miután az utóbbi úgy döntött, pert indít az F1-es istálló ellen, méghozzá 149 millió dollárért.
Ajánlott Fernando Alonso minden idők leglazább F1-es bejelentésével állt elő (videó)

A Rokit azt állítja, hogy a Williams biztosítékot nyújtott számukra, miszerint sikerült előállniuk egy versenyképes autóval a 2019-es szezonra, amikor megegyeztek egymással a főszponzori támogatásról. Mivel azonban a szezon szörnyen alakult az istállónak, így a vállalat szerint csorba esett a hírnevükön.

Most pedig úgy döntöttek, a dél-floridai kerületi bíróságon adnak be keresetet a Williams, valamint a menedzsment korábbi tagjai, köztük Claire Williams ellen. Szerintük a csapat nem felelt meg a szezon előtt tett ígéreteknek, miszerint az autójuk „nem lesz lassabb, mint a 2018-as”, és képesek lesznek vele a tabella első felében zárni.

Emlékezhetünk azonban, hogy a grove-i gárda 2019-ben mindössze egyetlen pontot tudott szerezni Robert Kubica révén a Német Nagydíjon, és egyértelműen övék volt a leglassabb versenyautó, messze lemaradva még a kilencedik csapattól is.

Mindezek miatt a Rokit „jelentős anyagi veszteséget szenvedett, valamint az üzleti hírnevük is komolyan csorbult”. Kárpótlásként pedig 149 millió dollárt, azaz közel 52 milliárd forintot követelnek.

Ez egyébként azok után érkezik, hogy tavaly a Williams már sikeresen pert nyert egykori szponzorával szemben, mivel a Rokit nem fizette ki a szerződésben lefektetett összegeket. A csapat így 26,2 millió fonttal lett gazdagabb, ami az idei évben nagyon jól jöhet nekik. Úgy tűnik, most azonban a cég vissza szeretne vágni, így a jogi vita tovább folytatódik.