Az Alpine csapatának szempontjából borzalmasan alakult a brazíliai sprintfutam, ráadásul a leintés után is váratlan problémába ütköztek: Esteban Ocon kocsija lángolni kezdett.

Az Alpine a hatodik és a hetedik helyről kezdhette meg a Brazil Nagydíj sprintfutamát, viszont már az első körben összeértek a pilótáik, ezt követően pedig még rosszabbra fordult a helyzet.

Nem sokkal később ismét összeért Ocon és Alonso, ekkor már a spanyol pilóta első szárnya komolyan megsérült, így be kellett jönnie a bokszba, így a mezőny végére esett vissza, és nem is maradt esélye a top 10-es finisre.

Ocon pedig nem tudta megtartani a pontszerző pozícióját, egyre hátrébb csúszott, és végül Alonso is el tudott menni mellette – Alonso a 15., Ocon pedig a 18. helyen futott be, így nehéz helyzetbe kerültek.

Ráadásul a sprint után egy szurkoló felvette, ahogy Ocon autója elkezdett lángolni, tehát még nehezebb helyzetbe került a francia istálló, akik számára nem tét nélküli az utolsó két verseny, mivel csak 7 ponttal előzik meg a McLarent a konstruktőri negyedik helyért folyó harcban.

Az Ocon lángoló autójáról készült felvétel a lenti beágyazásban tekinthető meg, az év 21. Forma-1-es nagydíját pedig magyar idő szerint 19 órától rendezik.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL