hero image
dppi

Az Alpine szenvedése a sprint után sem ért véget... (videóval)

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/11/12 22:15
Az Alpine csapatának szempontjából borzalmasan alakult a brazíliai sprintfutam, ráadásul a leintés után is váratlan problémába ütköztek: Esteban Ocon kocsija lángolni kezdett.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Az Alpine a hatodik és a hetedik helyről kezdhette meg a Brazil Nagydíj sprintfutamát, viszont már az első körben összeértek a pilótáik, ezt követően pedig még rosszabbra fordult a helyzet.

Nem sokkal később ismét összeért Ocon és Alonso, ekkor már a spanyol pilóta első szárnya komolyan megsérült, így be kellett jönnie a bokszba, így a mezőny végére esett vissza, és nem is maradt esélye a top 10-es finisre.

Ocon pedig nem tudta megtartani a pontszerző pozícióját, egyre hátrébb csúszott, és végül Alonso is el tudott menni mellette – Alonso a 15., Ocon pedig a 18. helyen futott be, így nehéz helyzetbe kerültek.

Ráadásul a sprint után egy szurkoló felvette, ahogy Ocon autója elkezdett lángolni, tehát még nehezebb helyzetbe került a francia istálló, akik számára nem tét nélküli az utolsó két verseny, mivel csak 7 ponttal előzik meg a McLarent a konstruktőri negyedik helyért folyó harcban.

Az Ocon lángoló autójáról készült felvétel a lenti beágyazásban tekinthető meg, az év 21. Forma-1-es nagydíját pedig magyar idő szerint 19 órától rendezik.