hero image
dppi

Az Aston Martin szerint ezért lett motiváltabb Sebastian Vettel

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Forma-1-es csapatot alapítana egy hongkongi milliárdos

FORMA-1

Új büntetéseket vezethetnek be a Forma-1-ben

FORMA-1

Sergio Perez egy középcsapat felemelkedésére számít 2023-ban

FORMA-1

F2: Veterán és újonc pilóta az újjáalakuló csapatnál

Motorsport.hu
2022/11/06 21:21
Az Aston Martin csapatfőnöke, Mike Krack rendkívül elégedett a szezon végén visszavonuló Sebastian Vettel hozzáállásával, szerinte nem a búcsúzkodásról szól ez az időszak, hanem minél magasabbra szeretné emelni a német a brit istállót.
Ajánlott Ocon: Jó, hogy Alonso távozik, én végeztem a munka 98 százalékát!

Sebastian Vettel a magyar nagydíjhétvégén jelentette be, hogy visszavonul a Forma-1-től a szezon végén, így már csak 2 versenye maradt a formulaautózás királykategóriájában: jövő héten Brazília, egy héttel később Abu-Dzabi.

A visszavonulás közeledésének ellenére Vettel az utóbbi időben több erős eredményt is tudott szállítani az Aston számára, Japánban a hatodik, Austinban a nyolcadik helyen ért célba, utóbbi futamon ráadásul a lassú kerékcsere nélkül még előrébb is végezhetett volna.

A csapatfőnök Mike Krack szerint remek formába lendült a versenyzője, a motivációja növekedéséhez pedig az is hozzájárulhatott, hogy az Aston Martin autója is erősebbnek mutatkozik a korábbinál:

„Valószínűleg igen, most van a legjobb formában. Szerintem sikerült profitálnia a teljesítményjavulásból, hiszen jobb eredményeket szerez. Ez egy kicsit a motivációján is dobhatott, és nagyon jó látni, hogyan dolgozik.”

„A mexikói hétvége szombati napján valósággal ki kellett rúgnunk az irodából, különben egész este tanulmányozta volna az adatokat, és azt kereste volna, hol tudnánk még változtatni.”