Az Aston Martin csapatfőnöke, Mike Krack rendkívül elégedett a szezon végén visszavonuló Sebastian Vettel hozzáállásával, szerinte nem a búcsúzkodásról szól ez az időszak, hanem minél magasabbra szeretné emelni a német a brit istállót.

Sebastian Vettel a magyar nagydíjhétvégén jelentette be, hogy visszavonul a Forma-1-től a szezon végén, így már csak 2 versenye maradt a formulaautózás királykategóriájában: jövő héten Brazília, egy héttel később Abu-Dzabi.

A visszavonulás közeledésének ellenére Vettel az utóbbi időben több erős eredményt is tudott szállítani az Aston számára, Japánban a hatodik, Austinban a nyolcadik helyen ért célba, utóbbi futamon ráadásul a lassú kerékcsere nélkül még előrébb is végezhetett volna.

A csapatfőnök Mike Krack szerint remek formába lendült a versenyzője, a motivációja növekedéséhez pedig az is hozzájárulhatott, hogy az Aston Martin autója is erősebbnek mutatkozik a korábbinál:

„Valószínűleg igen, most van a legjobb formában. Szerintem sikerült profitálnia a teljesítményjavulásból, hiszen jobb eredményeket szerez. Ez egy kicsit a motivációján is dobhatott, és nagyon jó látni, hogyan dolgozik.”

„A mexikói hétvége szombati napján valósággal ki kellett rúgnunk az irodából, különben egész este tanulmányozta volna az adatokat, és azt kereste volna, hol tudnánk még változtatni.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL