hero image
dppi

Berger a Hamilton-Ferrari pletykákról: "Egyszer mindenki a Ferrarinak akar vezetni..."

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

FORMA-1

Fontos bejelentés érkezett a magyarországi MotoGP-közvetítésekről

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött a rajtnál Abu Dhabiban, de elhagyta a pályát (videó)

Motorsport.hu
2023/04/16 15:59
A volt Forma-1-es pilóta, az osztrák Gerhard Berger szerint a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton egyelőre nem akarja felfedni lapjait a jövőjét illetően, de komoly váltáson gondolkodhat.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Már egy hete fel-felröppen a pletyka, hogy Lewis Hamilton szerződése végét követően, mely az év végén esedékes, a Ferrarihoz való igazoláson töpreng. Ezt már minden érintett tagadta, még a Ferrari vezetése is, akik arra mutattak rá, hogy jelenlegi pilótáiknak 2024 végéig élő szerződése van.

Ennek ellenére az erről való beszéd nem halkul, először Nagy-Britanniában volt hangos a sajtó, most pedig Ausztriában, miután Gerhard Berger a Kronen Zeitungnak beszélt arról, hogy ha a Ferrarihoz igazolna, Hamilton olyasmit tehetne, amit Ayrton Sennának sem sikerült:

„Egy ponton minden versenyző a Ferrarinál akar szerepelni. Szinte minden jó versenyző megfordult ott. Ayrton Senna azért nem ment oda, mert úgy gondolta, velük úgysem nyerhet. Könnyen lehet, hogy Lewis is így gondolkodik. De ha a Mercedesnél nem kap elég jó autót, a Red Bullnál pedig nem jut neki hely, visszavonulni pedig nem akar, úgy is gondolhatja, hogy ad egy esélyt a Ferrarinak.”

Még a folyamatos cáfolatokat sem szabad teljesen komolyan venni a Sennához egykor nagyon közel álló Berger szerint. A pilótapiac tavalyi alakulása mutatja meg szerinte, hogy rengeteg csavar lehet a történetben és senki sem fogja előre bejelenteni a terveit: „Lewis folyamatosan hangsúlyozza, hogy nem akarja otthagyni a családjának tartott Mercedest, de ez semmit sem jelent. Ebben a közegben senki sem fogja felfedni a lapjait.”