A Ferrari-pilóta Charles Leclerc egy esetleges Mercedeshez való igazolásról, illetve a Frederic Vasseur érkezéséről szóló pletykákról kérdezték, a monacói pedig sejtelmes válaszokat adott.

Charles Leclerc szerződése 2024 végéig érvényes a Ferrari csapatával, egyes sajtóhírek szerint pedig egyáltalán nem biztos, hogy a Scuderia ezt követően is meg tudja tartani „üdvöskéjét”.

A világbajnoki második helyezettel a francia L’Equipe készített hosszú interjút, amelyben többek között egy esetleges Mercedeshez való igazolásról is megkérdezték – Leclerc nem zárta ki a lehetőséget, de nem is erősítette meg a pletykákat:

„A célom, hogy a Ferrarival nyerjek, de majd meglátjuk, mit hoz a jövő. Nagyon boldog vagyok a Ferrarinál, és világbajnok akarok lenni velük” – mondta Leclerc.

Eközben rengeteg pletykát és sajtóinformációt lehet olvasni arról, hogy Mattia Binotto napjai meg lehetnek számolva a Ferrarinál, az egyik lehetséges utódnak pedig az Alfa Romeo csapatfőnökét, Frederic Vasseurt nevezték meg.

Leclerc ennek kapcsán elmondta, hogy miben kellene fejlődnie a maranellói istállónak, illetve a vasseurös pletykára is reagált a monacói pilóta:

„Szerintem a döntéshozatal módján kell változtatnunk, így tudunk fejlődni vasárnaponként. De nem feltétlenül van szükség személyi változtatásokra. A mérnökök közti kommunikációnak kell fejlődnie, illetve a procedúráknak kell világosabbá válniuk.”

„Hogy Vasseur érkezne? Ezek csak pletykák. A Forma-1-ben mindig vannak pletykák, és az évek alatt megtanultam, hogy a Ferrarival kapcsolatos pletykák még gyakoribbak. De nem gondolkozom sokat rajtuk.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL