hero image

Coulthard szerint ez lesz Russell feladata a Mercedesnél

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

FORMA-1

Fontos bejelentés érkezett a magyarországi MotoGP-közvetítésekről

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött a rajtnál Abu Dhabiban, de elhagyta a pályát (videó)

Motorsport.hu
2022/04/05 19:45
David Coulthard, a korábbi Forma-1-es pilóta dicsérte George Russellt a Mercedes szezon eleji nehézségei közepette nyújtott teljesítményéért, de szerinte, kulcsszerepet kaphat abban, hogy a csapat visszatérjen a győztes útra.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Russell a Williamsnél eltöltött három év után a Mercedeshez igazolt az F1 új technikai korszakának kezdetére, de a regnáló konstruktőri világbajnokok a Ferrari és a Red Bull mögé szorultak vissza a rangsorban.

Coulthard a The Mirror című brit lapnak adott interjújában így nyilatkozott Russell Mercedesnél való pályakezdéséről: „Szuperül lenyűgözött. Számomra ő egy briliáns, mindenre kiterjedő csomag. Gyors, kiváló kommunikációs képességekkel rendelkezik, ő egy modern változata a profi autóversenyzőknek. Ezt gondoltam a szezon kezdete előtt is, és azóta sem láttam semmit, ami megváltoztatta volna a véleményemet."

„Ami valójában történt, az az, hogy a Ferrari és a Red Bull szárnyalt, és vannak, akik úgy ítélhetik meg, hogy George első pár versenye nem felelt meg a színvonalnak. Én ezzel nem értenék egyet. Szerintem jól kezelte az autót és a helyzetet. Csak azt az autót vezetheted, amit kaptál. A következő feladata az lesz, hogy Lewis Hamiltonnal együtt ő legyen az, aki lehetővé teszi a Mercedes csapatának, hogy egy győztes autót fejlesszen ki" - írja a RacingNews365.com.