hero image

Ecclestone: „Sok hülyeség jön Amerikából”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Michael Schumacher egészen döbbenetes kiesése a 2005-ös Kínai Nagydíjról

FORMA-1

A Forma-1 történetének egyik legfélelmetesebb bukása (videó)

FORMA-1

Alonso győzelemmel ünnepelte a 200. nagydíját a Ferrarival

FORMA-1

Michael Schumacher 22 évvel ezelőtt már 56 F1-es győzelemnél járt

Motorsport.hu
2022/05/09 19:59
Bernie Ecclestone már több éve eltűnt az F1 színpadáról. A Forma-1 immár 91 éves egykori főnöke mégis képes még mindig képes egy-egy nyilatkozattal tűzbe hozni a médiát. Ezúttal is ezt tette, most Amerika volt a célkeresztben.
Ajánlott Hülkenberg félelmetes F1-es bukása után megfagyott a levegő

Ecclestone eladta a Forma-1-et a Liberty Mediának, egy amerikai cégnek, amely amerikai módra működteti a Forma-1-et. Például nagyobb hangsúlyt fektetnek a szórakoztatásra és a jó kísérőprogramra. Ráadásul a Liberty Media új piacokat fedez fel, például Amerikát. Az új miami futam jó példa erre.

Sokan boldogak amiatt, ahogy a Liberty átalakította a Forma-1-et. De Ecclestone nem. A nextgen-auto.com-nak elmondta, hogy zavarja, hogy amerikai módra irányítják a Forma-1-et. „Amerikai stílusra alakították a Forma-1-et. Ez jó lehet, mert Amerikában sokan boldogak a sok hülyeség miatt, de én nem így vezettem ezt a szériát” – mondta az egykori mindenható.

A Liberty Media nem foglalkozik Ecclestone kijelentéseivel. Greg Maffei, a Liberty Media vezérigazgatója azt mondta: „Bernie azt gondol, amit akar. De a valóság az, hogy most mindenki ott akar lenni a futamokon".

Az F1 valóban egyre népszerűbbé vált az évek során, valamint az is elvitathatatlan, hogy időszerű volt a korszerűsítés, gondoljunk csak a közösségi médiára, vagy a közvetítésekre. A szurkolók sokkal közelebb érezhetik magukhoz a történéseket, mint korábban.