hero image
dppi

Ezt az egy dolgot félreértik Verstappennel kapcsolatban

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Honfitársa szerint Ricciardo nem tér vissza a Forma-1-be

FORMA-1

A volt mérnökük szerint "gumibőr" kell ahhoz, hogy valaki elviselje a Ferrarinál rá nehezedő nyomást

FORMA-1

Alpine: az Aston Martin nagy formajavulása „mindenkit meglepett”

FORMA-1

Egy újabb F1-be vágyó csapatra derült fény, amely egyedi koncepcióval érkezne

Motorsport.hu
2023/01/12 06:59
A kétszeres F1-es világbajnok szimulátoros csapattársa a Team Redline-nál, Atze Kerkhof beszélt arról az egy dologról, amit az emberek általában félreértenek Max Verstappennel kapcsolatban.
Ajánlott Videón, ahogy Charles Leclerc kiakad a versenymérnökére a Szaúd-Arábiában

Verstappen elég ellentmondásos figurának számít a királykategória világában. Egy eset, amely ismét olajat öntött a tűzre ebből a szempontból a 2022-es Brazil Nagydíjon következett be, amikor a Red Bull csapatutasítással akarta a hollandot Sergio Perez mögé rendelni.

Ő azonban nem tett ennek eleget, és egyértelművé is tette, miért nem, még ha ezzel némileg rontott is márkatársa esélyein, hogy az megszerezze az egyéni bajnokság második helyét. Kerkhof viszont úgy véli, mindez része Verstappen „félreértett” személyiségének.

„Ahogy én ismerem őt, az teljesen más ahhoz képest, ahogy a világ ismeri. Mi Hollandiában mindig szeretjük az igazat mondani, elég egyenesek vagyunk abból a szempontból, amit gondolunk” – nyilatkozta a Team Redline-nal készült interjúban.

„Max pedig igazi holland, amikor a kommunikáció a lényeg, ez pedig sokat segít neki és a körülötte lévőknek is, mert pontosan tudod, hogy érti és mit akar vele mondani.” Kerkhof szerint pedig Verstappen a médiával is ugyanígy viselkedik.

„Az a baj a Forma–1-gyel, hogy minden a show-ról szól, de az igazságot már nem lehet elválasztani a tettektől. Ilyenkor tudnak kuszává válni a dolgok, mivel még a mezőny legtermészetesebb emberét is olyannak látják, mint aki megjátssza magát, ezen a téren pedig Maxot félreértik.”

„Benne viszont az a jó, hogy nem érdekli, mit gondolnak az emberek. Nem lesznek álmatlan éjszakái amiatt, amit mások mondanak róla. Amit a magánéletében mond, gyakran azt mondja a médiának is, és ettől olyan különleges.”