Fernando Alonso nagy port kavart, amikor Lewis Hamilton és Max Verstappen Forma-1-es bajnoki címeit hasonlította össze Mexikóban, de a brit és Toto Wolff se vette magára nagyon a dolgot.

Fernando Alonso számára egy dolog biztos: Max Verstappen megérdemli 2021-es bajnoki címét. A Telegraafnak adott interjúban a spanyol elmondta, volt csapattársát, Lewis Hamiltont is tiszteli, azonban „…egész más úgy hét világbajnoki címet nyerni, hogy csak a csapattársad ellen kell küzdened.”

„Szerintem egy így nyert bajnokságnak kisebb az értéke kevesebb, mintha valaki nem nyert volna annyi bajnoki címet, de olyanokkal kellett küzdenie, akiknek ugyanolyan, vagy jobb gépe van” – tette hozzá a kétszeres világbajnok, rengeteg vitát kiváltva ezzel.

Ezek a viták aztán annyira elvadultak, hogy a 41 éves Alonsónak Twitteren kellett nyugtatnia a kedélyeket: „Ugyan már, minden bajnoki cím szuper, megérdemelt és inspiráló. Nem lehet őket összehasonlítani, inkább csak örüljünk, hogy ezek a bajnokok és legendák itt vannak.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL