Egyre népszerűbb világszerte a Forma-1, ennek megfelelően többen is beszállnának a formulaautózás királykategóriájába – a következő „jelentkező” egy hongkongi milliárdos.

A költségvetési sapka bevezetése sokat segített azon, hogy profitábilissé váljanak a Forma-1-es istállók, és a világszerte növekvő helyszíni és televíziós nézettség miatt egyre több cég és vállalkozó számára válik vonzóvá a Forma-1.

Egy hongkongi milliárdos, Calvin Lo nemrégiben a Daily Starnak beszélt arról, hogy szívesen beszállna a Forma-1-be, csak az a kérdés, hogy milyen minőségben:

„Még vizsgákjuk annak a lehetőségét, hogy milyen minőségben vennék részt a Forma-1-ben. Ahhoz nem vagyok elég okos, hogy én vezessem a csapatot! Szóval bármilyen szerepem is lenne, az a pénzügyekre korlátozódna.”

„Az utóbbi néhány évben sokan megkerestek az F1 világából, legyen szó csapatokról, csapatvezetőkről vagy komoly befektetőkről. Megvizsgáltunk egy jelenlegi csapatot, innen jött a csapatalapítás ötlete.”

„Jelenleg rengeteg lehetőségünk van. Hiszek abban, hogy egy új korszak felé tartunk, ahol fiatalabb a közönség, ami egy új rajongói bázis. Emellett a hozzáférhetőség is könnyebbnek tűnik, mint korábban volt.”

Nemcsak Lo érdeklődik az F1-es beszállás iránt, hanem az amerikai motorsport-ikon Michael Andretti is. A nehézséget az jelenti, hogy a jelenlegi csapatot nem támogatják a dolgot, hiszen így kevesebb pénzdíjat kaphatnának.

A hongkongi milliárdos kiemelte, hogy bárki is érkezik, annak biztosítania kell, hogy a pénzügyi „torta” a beszállással együtt növekszik, hogy mindenki jól járjon az új érkezővel:

„Itt jön az a kérdés, hogy mindezt hogyan lehet megvalósítani. Szerintem egy új érkezőnek lehetősége van új ötleteket és új perspektívákat hozni az autósport világába, és mindig izgalmas, ha valaki kívülről érkezik.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL