A Williams csapata megerősítette, hogy a soron következő Francia Nagydíjon már mindkét versenyzőjük a továbbfejlesztett FW44-est használhatja majd, tehát Nicholas Latifi is megkapja végre az új csomagot.

A grove-i gárda még a Brit Nagydíj folyamán állt elő egy nagyon jelentős fejlesztési csomaggal, amely elsősorban az autó oldaldobozainál hozott komoly változásokat, de ezt akkor még csak Alex Albon használhatta.

Bár nem túl sokáig, hiszen az esővel is tarkított hétvégén eleve kevesebb volt a pályaidő, majd pedig a legelső körös rajtbalesetbe Albon is belekeveredett, így nem volt módjuk igazán tesztelni a módosításokat.

A csapat szerencsére azonban Ausztriára ki tudta javítani a károkat, így Albon ott már jobb versenyt futhatott, és végül a 12. helyen ért célba vasárnap. A Williams most azonban végre elkészült a második csomaggal is, így a Francia Nagydíjon már Latifi is azt fogja használni.

„Már nagyon várom Franciaországot, mert ez lesz az első verseny, ahol én is az új csomagot használom majd. Már láttunk néhány pozitív jelet tőle Alex autóján, szóval én is szeretnék végre belekóstolni. Remélhetőleg javulni fog tőle a tempónk, és így még inkább részesei lehetünk a csatának” – mondta izgatottan a kanadai pilóta.

Az idei mezőny állandó pilótái közül egyébként már csak Latifi az, akinek nem sikerült pontot szereznie, de reményei szerint a fejlesztésekkel talán némi esélye nyílhat majd erre is. Dave Robson vezető teljesítménymérnök eközben kifejtette, hogy a csapat többnyire elégedett a továbbfejlesztett autó teljesítményével.

„Ugyan a silverstone-i időjárás és az osztrák sprinthétvége nem volt a legideálisabb a tesztelés szempontjából, elég biztató visszajelzést kaptunk ahhoz, hogy elmondhassuk, tettünk egy lépést a jó irányba.”

„Mivel az időjárás most végig melegnek és stabilnak ígérkezik, megpróbáljuk a pénteki napot arra használni, hogy Nicky is minél hamarabb megismerje az új elemeket, miközben tovább fókuszálunk arra, hogy minél többet hozzunk ki az új csomagból.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL