hero image

Häkkinen szerint Hamilton a csapatváltást fontolgatja

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Neymar megjelent a Bahreini Nagydíjon az F1-es nyitányon (fotók)

FORMA-1

Videós összefoglaló az F1-es Bahreini Nagydíjról

FORMA-1

Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

FORMA-1

Videón az F1-es Bahreini Nagydíj időmérő edzésének leglátványosabb pillanatai

Motorsport.hu
2022/04/17 07:52
A kétszeres Forma-1-es világbajnok Mika Häkkinen szerint Lewis Hamilton a nehézségek miatt azon gondolkodhat, hogy érdemes lenne-e csapatot váltania.
Ajánlott Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

Lewis Hamilton rendkívül sikeres időszakot tudhat maga mögött, hiszen 2014 és 2021 között hat egyéni és nyolc konstruktőri világbajnoki címet gyűjtött a Mercedes csapatával, az idén érkező technikai szabályváltoztatások után viszont szenved a német alakulat.

Ennek kapcsán a kétszeres F1-es világbajnok Mika Häkkinen arról írt, hogy szerinte nem telhetnek jó hangulatban a Mercedes csapatmegbeszélései, és hogy sokat panaszkodhat Hamilton.

„Kíváncsi vagyok, hogyan viselkedik Lewis a csapat meetingjein. Fogadni mernék, hogy duzzog, könnyen el tudom képzelni! Rengeteg panaszkodás és nyafogás lehet ezeken a meetingeken.”

A finn azt is hozzátette, szerinte Hamilton azon gondolkodik, hogy érdemes lenne-e csapatot váltania – Häkkinen úgy véli, ez a természetes gondolkodási folyamat a versenyzőknél, amikor az aktuális istállójuk szenved.

„Ilyenkor elindul a versenyzők természetes gondolkodási folyamata, hogy vajon másik csapathoz kellene-e igazolni. Ez tény. Évek óta a Mercedesnél versenyez és számos világbajnoki címet nyert.”

„Most, hogy már nem mennek jól a dolgok, el fog gondolkozni a csapatváltáson” – írta Häkkinen az Unibeten vezetett rovatában, hozzátéve, hogy Russell a williamses évei miatt jobban viselheti ezt a nehéz időszakot.