Kifejezetten rossz napot zártak az Ezüst Nyilak a Magyar Nagydíj pénteki szabadedzésein, miután mindkét autójuk nagyjából egy másodperccel bizonyult lassabbnak az FP2-t megnyerő Charles Leclerc-énél.

Azt persze a brackley-i alakulatnál is sejtették, hogy a Hungaroring karakterisztikája kevésbé fekszik majd nekik, de ekkora visszaesésre ők sem számítottak, bárt azt Andrew Shovlin, a csapat pálya menti mérnöki részlegének vezetője elárulta, olyan dolgokkal kísérleteztek, amelyek nem váltak be.

Lewis Hamilton azonban úgy gondolja, a szombati időmérőn is nagyjából egy másodperc lesz a lemaradásuk az élmenőkkel szemben, ugyanis a W13-as teljesítménye pályáról pályára ingadozik.

„Küzdelmes volt vezetni az autót pénteken. Őrület, hogy ennyire ingadozó a konstrukció teljesítménye, ezért a szombati kvalifikáció előtt dolgozni fogunk a beállításokon, hogy megpróbáljuk működésre bírni“ - fogalmazott a riportereknek a hétszeres világbajnok a második szabadedzés után.

„Nem sok minden változott a Francia Nagydíj óta, még mindig ugyanaz a versenyző vagyok, de valamiért ezen a pályán az autó nem működik olyan jól. Az FP2 végén nem sok esélyem volt versenyszimulációt futni, mert megsérült a padlólemezem és sok leszorítóerőt veszítettem“ - magyarázta Hamilton.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL