hero image

Hamilton nem bízik az autóban, frusztrált Russell előnye miatt

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Neymar megjelent a Bahreini Nagydíjon az F1-es nyitányon (fotók)

FORMA-1

Videós összefoglaló az F1-es Bahreini Nagydíjról

FORMA-1

Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

FORMA-1

Videón az F1-es Bahreini Nagydíj időmérő edzésének leglátványosabb pillanatai

Motorsport.hu
2022/05/22 08:15
Lewis Hamilton ismét kikapott a kvalifikáción George Russelltől, így a hétszeres világbajnok nem elégedett a saját teljesítményével, ugyanis tudja, hogy az autó képes lenne ott lenni a legjobb négy hely körül.
Ajánlott Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

Lewis Hamilton hosszú idő után először rendelkezik olyan autóval, amivel közvetlenül az élcsapatok mögött küzdhet. A Mercedes az idei szezonban nagyon mellé nyúlt az új autóal, és ennek eredményeként már a szezon elején a Red Bull Racing és a Ferrari mögött találták magukat. Míg George Russell kezd magára találni a Mercedesnél, addig a hétszeres világbajnok számára nem mennek ilyen simán a dolgok.

Barcelonában Hamilton a hatodik helyre kvalifikálta magát, közvetlenül Sergio Perez és Russell mögött. Mögötte Valtteri Bottasszal és Kevin Magnussennel szemben sem túl nagy az előnye. Ennek következtében a brit minden, csak nem elégedett a saját idei szezonbeli fejlődésével, melyről a BBC-nek beszélt.

„Az autóban megvan a potenciál, hogy harmadik vagy negyedik legyek, és én ezt nem tudom kihozni az autóból” – mondta. Hogy az autóban valóban benne van a negyedik hely, azt Russell megmutatta. Vasárnap Barcelonában a győzelemre esélyesek mögött indul, és esetleges problémák esetén újra felállhatna a dobogóra. A tabellán jól látható a különbség a két Mercedes-pilóta között. Míg Russell már 59 pontot szerzett ebben a szezonban, addig Hamilton 36-ot.

„Még mindig messze vagyok tőle. Egyszerűen csak küszködöm az autó hátuljával kapcsolatos önbizalommal. Nem tudom, hogyan lehetne ezt kiküszöbölni” – tette hozzá. A Mercedes és Hamilton számára is nagy problémát jelentett a pattogás az első pár futamon. Miami óta úgy tűnik, hogy ezek a problémák nagyrészt megoldódtak. „Nincs meg a pattogás az egyenesekben. A hármas és kilences kanyarban még mindig van némi pattogás, de az autó sokkal jobb" - zárta Hamilton.