ERŐSEN AJÁNLOTT

Verstappen nevetségesen könnyű előzése Norris ellen
hero image
dppi
491 n

Hivatalos: Räikkönen ismét a NASCAR-ban, méghozzá legutóbbi nagy sikerének helyszínén

Kimi Räikkönen nemsokára ismét versenyautóba ül majd, hiszen hivatalossá vált, hogy a 2007-es F1-es bajnok egy újabb futamot fog teljesíteni a NASCAR Cup Seriesben, ráadásul egy olyan pályán, amelyet már ismer.

Räikkönen számára a lehetőséget ismét a Trackhouse Racing PROJECT91-es programja biztosítja, a finn pedig újra egy Chevrolet Camaro ZL1-et fog terelgetni a Circuit of the Americas versenypályán, vagyis Austinban, ahol 2018-ban utolsó Forma–1-es győzelmét is aratta.

A március 26-i verseny ezzel Räikkönen második NASCAR-os bevetése lesz, miután tavaly augusztusban szintén a Trackhouse Racing színeiben indult a Watkins Glen-i versenyen, melyre 27.-ként kvalifikálta magát, a futamon pedig a legjobb tízben is autózott, mielőtt egy balszerencsés baleset miatt kiesett volna.

„Fantasztikusan éreztem magam a NASCAR-ban. Sokat kellett tanulnom nagyon rövid idő alatt, de mindenki rendkívül segítőkész volt, maga a verseny pedig komoly kihívást jelentett. Ezúttal egy olyan pályán versenyezhetek, amelyet már ismerek, így nem lesz akkora a tanulási görbe. Szeretném jól érezni magam, de közben persze a lehető legjobb eredményre törekszem” – mondta Räikkönen.

A Trackhouse tulajdonosa és alapítója, Justin Marks még hozzátette: „Amikor tavaly bejelentettük Kimit, elmondtam, hogy ő az a globális szupersztár, akire gondoltam, amikor létrehoztuk a PROJECT91-et.”

„Szerintem látni lehetett, a rajongók miként fogadták ezt, és Kimi teljesítménye az autóban igazolta a koncepció létjogosultságát. Kiminek hatalmas követőtábora van, ami jó a NASCAR-nak, a Trackhouse-nak, és szerintem Kimi nagyon élvezi a versenyeinket.”

A Jégember tehát pár hét múlva ismét versenyautóba fog ülni, és igazán izgalmas lesz látni, hogy mire fog menni a második éles amerikai bevetésén egy számára nagyon is ismert aszfaltcsíkon.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL