hero image
dppi

Kellemetlen kezdés: már a második futamon büntetést kap Charles Leclerc!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Belsőkamerás videón Leclerc rajtelsőséget érő köre Monacóból

FORMA-1

Videón az őrületesen izgalmas Monacói Nagydíj időmérő edzése

FORMA-1

Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

FORMA-1

Videó: Verstappen „falazása” a monacói Q3-ból

Motorsport.hu
2023/03/15 20:44
A Ferrari szerda délután megerősítette, hogy Charles Leclerc már a Szaúd-arábiai Nagydíjon rajtbüntetést kap: az ok a vezérlőelektronika cseréje.
Ajánlott Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

Bár nagy reményekkel vágott neki a 2023-as évnek a Ferrari csapata, egyelőre egyáltalán nem úgy alakulnak a dolgaik, ahogy eltervezték: Bahreinben Leclerc a harmadik helyről esett ki, Sainz pedig a negyedik helyen ért célba.

A nehézségek pedig nem érnek véget azzal, hogy a szezonnyitón a Red Bull tempója jóval jobb volt a riválisaiknál: Leclerc kocsijában a Ferrari elővigyázatosságból már a futam előtt kicserélte a vezérlőelektronikát, mégis ez vezetett a kieséséhez.

A Ferrari csapatfőnöke, Frederic Vasseur pedig a mai nap folyamán megerősítette, hogy újabb vezérlőelektronikát fognak bevetni a monacói kocsijában Szaúd-Arábiában, és mivel ez az idei harmadik elem lesz, 10 rajthelyes büntetés vár rá.

Ez azt jelenti, hogy Leclerc még a számukra legjobb forgatókönyv esetén is csak a 11. helyről indulhat Dzsiddában, így nagyon nehéz dolga lesz az esélyesebbnek tűnő Red Bull-Verstappen duó ellen.