hero image
dppi

Leclerc „lehetőséget” lát az áprilisi szünetben, és tudja, mire kell fókuszálnia a Ferrarinak

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

20 egészen elképesztő baleset a Forma-1-ből (videó)

FORMA-1

A Honda nagyon "sajnálja", hogy véget ér a munkakapcsolatuk Verstappennel

FORMA-1

Schumacher: Leclerc gyorsabb, mint Sainz, de többet hibázik

FORMA-1

Ecclestone elmondta, mi lesz szerinte a Horner-ügy kimenetele

Motorsport.hu
2023/04/14 11:59
Charles Leclerc kiemelte, hogy ő és csapata is „teljes mértékben motivált” aziránt, hogy egyenesbe hozzák a 2023-as szezonjukat, és reméli, hogy ez a hosszú áprilisi szünet segít majd a Ferrarinak a fejlesztési versenyben.
Ajánlott Fernando Alonso minden idők leglazább F1-es bejelentésével állt elő (videó)

Mivel négy hét választja el egymástól a bajnokság harmadik és negyedik futamát, az istállóknak lehetőségük van kiértékelni az eddigi teljesítményüket, és gőzerővel dolgozhatnak a fejlesztési csomagokon, miközben a nyári szünetben szokványos gyárleállás most nem érinti őket.

A Ferrari szezonkezdetét pedig nem igazán kell ecsetelni, hiszen az olaszok 2009 óta nem indítottak ilyen gyengén egy idényt. Jelenleg csak a konstruktőri negyedik helyen állnak, messze lemaradva az éllovas Red Bulltól, és egyelőre a Mercedes, valamint az Aston Martin is jobbnak tűnik náluk.

Leclerc ennek megfelelően úgy érzi, jókor jött ez a hosszú szünet: „Szerintem abban a helyzetben, amilyenben most csapatként vagyunk, lehetőségként fogjuk ezt fel, hogy megpróbáljunk a lehető legtöbbet dolgozni annak érdekében, hogy minél hamarabb felkerüljenek az autóra a fejlesztések, ami elősegítené a versenyképességünket.”

„Még mindig rendkívül hosszú a szezon.  Teljes mértékben motiváltak vagyunk, hogy visszatérjünk az élre, és igyekszünk a lehető legjobban kihasználni ezeket a heteket.” Persze nemcsak a Ferrari mostani kezdése állítható kontrasztba 2022-vel, hanem Leclerc-é is.

A monacói tavaly három futam után két győzelemmel és egy második hellyel állt, miközben idén csak egyetlen hetedik helye van Szaúd-Arábiából, így az egyéni pontversenyben is csak a tizedik. „Ismerjük a tavalyi történetet, szóval most csak az a lényeg, hogy megpróbáljunk fejlődni és visszajöjjünk az ő [Red Bull] szintjükre.”

„Tudjuk, min kell ehhez dolgoznunk, így most csak ezt kell megvalósítani.” Amikor rákérdeztek nála, pontosan mely területekről van szó, Leclerc így felelt: „Igazából egy jobb autó kéne mindenféle körülmények között.”

„A kvalifikáción egészen jók vagyunk, ha megvan a gumik kellő tapadása, amikor azonban a futamon veszítünk a tapadásból, nagyon-nagyon nehézzé válik minden, és ezáltal jelentősebben visszaesik a teljesítményünk, ezen tehát dolgoznunk kell.”