Sergio Perez kicsúszásával kapcsolatban Helmut Marko elmondta, hogy voltak technikai gondjaik, de nem megbízhatósági probléma idézte elő a szerencsétlen helyzetet. A főtanácsadó szerint a mexikóinak nehéz dolga lesz a holnapi futamon.

A Red Bull ismét nem teljesített tökéletes időmérőt Szaúd-Arábiai után. Mint ismert, két héttel ezelőtt Verstappennek adódtak technikai problémái a kvalifikáción, ami miatt csupán a középmezőny hátsó feléből várhatta a piros lámpák kialvását.

Habár Ausztráliában is a Red Bull diktálta a tempót, a nedves körülmények között megtartott időmérő edzésen Sergio Perez hibázott rögtön az elején, ami miatt az utolsó helyen ragadt.

„Sergiónak már a harmadik szabadedzésen gondjai voltak a motor beállításaival. Szerintem ez elbizonytalanította, és ezért csúszott ki” – jelentette ki Helmut Marko a mexikói hibájával kapcsolatban, aminek köszönhetően az utolsó helyről várhatja a holnapi rajtot.

„Talán nem volt optimális a beállítás, ami miatt bizonytalan és indulatos volt. Az első körben még simább, hidegebb gumikon ment, és ez aztán együttesen hatott arra, hogy sajnos kicsúszott” – folytatta a Red Bull tanácsadója tőle szokatlan empátiával.

A Red Bull úgy véli, hogy nem megbízhatósági probléma okozta Perez kicsúszását, amiről azt gondolják, hogy semmiképpen sem jött jól a kevés előzési pontot biztosító aszfaltcsíkon.

A rajongók persze úgy gondolják, hogy a Red Bull tempófölénye miatt Perez felzárkózása csak idő kérdése a holnapi futamon, tekintve, hogy Verstappen a 15. helyről a 2. helyen végzett Szaúd-Arábiában.

„Ezen a hétvégén nem voltak megbízhatósági problémáink. A motorbeállítások finomhangolása volt a probléma. Ennek önmagában semmi köze a megbízhatósághoz" – árulta el Marko, aki szerint a felzárkózás nem lesz olyan egyszerű Pereznek. „Ezen a pályán nagyon nehéz előzni. Szóval ha ezen a futamon még be tudunk kerülni a pontok közé, akkor már elégedettek lehetünk.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL