hero image
dppi

Mazepin is ott volt Abu-Dzabiban, Ricciardónak és Vettelnek is „bölcs” üzenetet küldött

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videóra vették a Red Bull F1-es buliját a garázsban

FORMA-1

Óriási bulit rendezett a Red Bull az újabb F1-es címe miatt

FORMA-1

Összefoglaló videón a Japán Nagydíj és Verstappen nagy győzelme

FORMA-1

Vettel a Red Bullhoz is besétált, csak lazán (videó)

Motorsport.hu
2022/11/23 12:59
A Forma-1-es helyét idén februárban elvesztő Nyikita Mazepin is feltűnt Abu-Dzabiban, aki egy kifejezetten érdekes írással zárta a hétvégét, és a négy távozó pilótának üzent.
Ajánlott Vettel a Red Bullhoz is besétált, csak lazán (videó)

Nyikita Mazepin 2021-ben a Haas pilótájaként volt ott a Forma-1-es mezőnyben, majd februárban azt követően vesztette el az ülését, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát, a Haas pedig megszabadult az addigi névadó szponzorától, az Uralkalitól.

Mazepin azóta a Selyemút Ralin állt rajthoz, komoly sorozatban viszont nem, miután az FIA által szervezett sorozatokban senki nem állhat rajthoz orosz vagy fehérorosz színekben, csak függetlenként – Mazepin pedig ebbe nem egyezik bele.

Múlt hétvégén pedig ő is ott volt Abu-Dzabiban az F1-es nagydíjon, és egy kifejezetten érdekes, általa „bölcsnek” bélyegzett üzenetet küldött a négy távozó versenyzőnek, Vettelnek, Ricciardónak, Schumachernek és Latifinek:

„Ezen a hétvégén ott voltam a Forma-1-es versenyen Abu-Dzabiban. Jó újra itt vendégeskedni, és találkozni a régi barátokkal. Azt gondolom, szeretnék megosztani néhány bölcs gondolatot Sebbel, Daniellel, Nickyvel és Mickkel, akik most távoznak a sportból.”

„A búcsúzásnak 5 fázisa van. Az első fázis: tagadás. Azon kapod magad, hogy köröket futsz a házad körül. Ne kövesd el azt a hibát, amit én, ne kapcsold be a stoppert. Teljes mértékben lehetséges, hogy egy F1-es csapat érdeklődni fog az eredményeid miatt, és nem kell átmenned a többi négy fázison.”

„Második fázis: düh. Mindenkit hibáztatsz, amiért távoznod kell az F1-ből, csak magadat nem. Főleg a Drive to Survive stábját hibáztatod. Megszállottan követed a futamokat, és üvöltesz a képernyő előtt.”

„Harmadik fázis: tárgyalás. Tartasz egy sajtótájékoztatót, bátornak akarsz mutatkozni, köszönetet mondasz a csapatfőnöködnek, aki kirúgott, és reméled, hogy a mosolyod és a sármod miatt helyet kapsz egy csapatnál.”

„Negyedik fázis: depresszió. Iszol és bulizol a jachton, későn fekszel le aludni, felszedsz 5 kilót. Ezt ismételgeted folyamatosan. Nem könnyű túljutni ezen a fázison, de a barátaid élvezni fogják.”

„Ötödik fázis: elfogadás. Gratulálok! Elérted az utolsó szintet! Már nem vagy az F1 megszállottja, és a következő lépéseiden gondolkozol... miközben formában tartod magad, és nyitva hagyod az ajtót a visszatérésre!”

Ezt követően a négy távozóhoz személyes üzenetet is írt. Vettelt tiszteli a klímavédelemért tett aktivizmusáért, Ricciardónak a humorát dicsérte és úgy érzi, remek dolgok fognak történni vele a negyedik fázisban.