A Mercedes tartalékversenyzője, Mick Schumacher úgy érzi, nagyon sokat tud tanulni új állomáshelyén, és annak is örül, hogy együtt dolgozhat Lewis Hamiltonnal és George Russell-lel.

Mick Schumacher 2023-ra nem kapott ülést a Forma-1-es rajtrácson, így a Mercedes teszt- és tartalékpilótája lett, a célja pedig az, hogy értékes munkát végezzen a Mercedesnek, és hogy 2024-ben újra ott legyen a mezőnyben.

A német pilóta elmondta, mivel tavaly ott volt a mezőnyben, így tudja, hogyan kell vezetni az újgenerációs F1-es autókat, imádja a Mercedes szimulátorát, és szeretne minél több időt tölteni ott, hogy így segítse csapatát.

Emellett természetesen annak is örülne, ha valós versenypályán is kipróbálhatná a W14-est, majd elmondta, nagy lehetőségnek tartja, hogy együtt dolgozhat Hamiltonnal és Russell-lel:

„Ez egy érdekes időszak számomra, mivel két fantasztikus versenyzőt figyelhetek és együtt is dolgozhatok velük, ami ritkán adatik meg az embernek. Sokat tanultam arról, hogy hogyan közelítik meg a versenyhétvégéket, amivel máris rengeteg hasznosítható tudást szereztem.”

„Nem gondoltam volna, hogy ebben a szerepkörben ilyen gyorsan ilyen sok mindent tanulhatok és sajátíthatok el” – mondta Mick, majd arra tért, hogy mi érte még nagy meglepetésként:

„Versenyzőként általában nem hallod, hogy miről beszélnek a mérnökök, miközben kint vagy a pályán – ezt rendkívül érdekes volt hallgatni az edzések és a futamok alatt. A bahreini szezonnyitón ez teljesen sokkolt, nem számítottam rá, hogy ekkora mennyiségű információcsere történik” – tette hozzá Schumacher a Mercedes hivatalos honlapján.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL