Esteban Ocon arról beszélt, hogy az Alpine jelenlegi vezetői struktúrája jóval nyugodtabbá tette őt, ami pedig segít neki abban, hogy többet hozzon ki magából az autóban ülve.

A Renault gyári istállójából 2021-re névlegesen Alpine lett, de az F1-es csapat vezetői struktúrája eléggé furcsa volt, mivel nem feltétlenül volt meg az egyértelmű hierarchia a vezetők között.

Versenyigazgatóként ugyanis ott volt náluk Davide Brivio, aki a versenyhétvégék folyamán vezette az alakulatot, de mellette ott volt Marcin Budkowski is, aki szintén beleszólt a napi szintű munkába, így sokszor nehezen lehetett eldönteni, hogy pontosan ki felel mely területért.

2022-re azonban komolyabb változások álltak be a menedzsment terén. Az Aston Martintól csapatfőnöknek megérkezett Otmar Szafnauer, aki az Alpine ügyvezetője, Laurent Rossi alatt dolgozik, ő pedig a teljes Renault Csoportot vezető Luca de Meónak jelent.

Mindez pedig Ocon szerint kifizetődő volt az istálló számára. „Először 2010-ben voltam Enstone-ban, vagyis 12 éve, ami őrületes. Rengeteg változást láttam. Most nyilván hosszú távra rendezkedtünk be. Kiváló vezetőink vannak Otmarral, Laurent-nal és Lucával. Fantasztikus csapat” – mondta a Motorsport.com-nak a francia versenyző.

„Pozitív nyomást gyakorolnak ránk. Nem arról van szó, hogy muszáj teljesítened, különben vége. Ez teljesen más, itt a motorsport és a versenyzés szenvedélye kerül előtérbe. Mióta Laurent, Luca és Otmar csatlakozott, egyértelműen sokkal nyugodtabb vagyok, és jobban is érzem magam.”

Ocon azonban ennek ellenére tisztában van azzal, hogy még nem értek célt az Alpine-nál, hiszen még nem tudtak felzárkózni az élmezőnyre, és még mindig nem tudnak rendszeresen a dobogós helyekért, illetve futamgyőzelmekért csatázni.

„Még nem jutottunk el a célig, ezért is mondom, hogy a földön kell maradnunk, dolgoznunk kell tovább, aztán majd látjuk, ez mire lesz elegendő. A célom azonban egyértelmű, és hiszem, hogy el tudom érni. Minden hétvégén a gyárban vagyok és keményen dolgozom” – mondta a bajnoki győzelem kapcsán.

„Nem akarom, hogy a karrierem végén bármilyen bűntudatom legyen, és nem akarom azt mondani, hogy ha ezt másképp csináltam volna, akkor sikeresebb lehettem volna. Minden rajtam áll igazából.”

Ocon helye pedig egyelőre biztosított az Alpine-nál, így folytathatja az idén megkezdett útját, és egy még stabilabb, még kifinomultabb pilótává válhat, idővel azonban az autónak is fejlődnie kell, ha valóban a bajnoki cím megszerzését akarják.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL