hero image
dppi

Problémák az új Ferrari-hátsó szárny fejlesztésével, késik a bevezetése

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2023/03/11 15:29
Bahreinben a Ferrari kipróbált egy új hátsó szárnyat, amellyel azonban komoly problémák voltak. Most tisztázták, mikor kerülhet fel Forma-1-es autójukra.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

A Ferrari a Bahreini Nagydíj pénteki napján egy új hátsó szárnyat tesztelt, mely nem kettő, hanem egy lappal kapcsolódott az autóhoz. Az új elem azonban elég furcsán működött, sokszor a DRS sem nyílt ki.

Az időmérőt és a versenyt emiatt a „régi” elemmel kezdték meg, ezzel nem is volt probléma. A csapat mérnöke, Jock Clear tisztázta a Motorsport-Totalnak, hogy mi volt a probléma az új elemmel, amit 2022 végére fejlesztettek ki.

Elmondása szerint nem lepte meg a Ferrarit, hogy az alkatrész még gyermekbetegségekben szenved, de ennek ellenére látják benne a potenciált: „Vélhetően be fogjuk majd vetni, mert amit láttunk benne eddig az pozitív volt” – mondta, de hogy mikor debütálhat élesben a koncepció, azt nem tudta megmondani.

Ennek oka, hogy nincs idejük tesztelni az elemet. Idén csak három nap volt a téli tesztek ideje, a versenyhétvégéken pedig csak az első két szabadedzésen lehet kísérletezni. Clear szerint a szélcsatornában ráadásul sok vibrációt nagyon nehéz reálisan leképezni.