hero image

Prost: Van egy kis megbízhatósági probléma az Alpine motorjával...

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Honfitársa szerint Ricciardo nem tér vissza a Forma-1-be

FORMA-1

A volt mérnökük szerint "gumibőr" kell ahhoz, hogy valaki elviselje a Ferrarinál rá nehezedő nyomást

FORMA-1

Alpine: az Aston Martin nagy formajavulása „mindenkit meglepett”

FORMA-1

Egy újabb F1-be vágyó csapatra derült fény, amely egyedi koncepcióval érkezne

Motorsport.hu
2022/01/21 14:22
Alain Prost elmondása szerint gondok vannak a Renault-motor megbízhatóságával, amely még nem teljesít az elvárt szinten – a francia gyártó már két éve dolgozik az új tervezésű, átalakított motoron.
Ajánlott Videón, ahogy Charles Leclerc kiakad a versenymérnökére a Szaúd-Arábiában

Nemrég jelentette be az Alpine csapata, hogy 2022-től Alain Prost már nem tölti be a tanácsadói szerepet a francia istállónál, a négyszeres világbajnok pedig nehezményezte, hogy a csapat nem közölte vele, mikor jelentik be a távozását – szerinte szerencsés lett volna, ha ezt egyszerre tesznek bejelentést.

Ezt követően Prost a L’Equipe-nek adott interjút, amelyben többek között azt is elmondta, hogy megbízhatósági probléma adódott a Renault-motorral – mint ismert a 2022-es szezonnyitótól kezdve befagyasztják a teljesítményre vonatkozó motorfejlesztéseket, és csak a megbízhatóság javításának céljából módosíthatnak a gyártók az erőforráson.

„Van egy kis megbízhatósági probléma a motorral. A szimulációk folyamán a csapat azt találta, hogy a motor egyelőre nem teljesít a kívánt szinten” – mondta a csapattól távozó korábbi tanácsadó.

Idén is csak az Alpine használja a Renault-motorokat, a csapat pedig változatlan duóval, Fernando Alonsóval és Esteban Oconnal indul, a tartalék versenyző pedig az F2-es bajnok Oscar Piastri lesz.