hero image

Rosszabbul járunk az új versenyigazgatókkal, mint Masival?

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

FORMA-1

Fontos bejelentés érkezett a magyarországi MotoGP-közvetítésekről

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött a rajtnál Abu Dhabiban, de elhagyta a pályát (videó)

Motorsport.hu
2022/06/05 08:04
Antonio Lobato nem gondolja, hogy a Forma-1 előrelépett volna az új versenyigazgatósággal. Niels Wittich és Eduardo Freitas az idei szezon óta áll a királykategória élén, de a Forma-1-es újságíró úgy véli, hogy a versenyekkel kapcsolatos döntések nem javultak.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Michael Masi az elmúlt szezonban nehéz évet élt meg. Részben a Lewis Hamilton és Max Verstappen közötti ádáz küzdelem miatt nehéz helyzetekbe került, ahol rengeteg kritikát kapott a döntései miatt. Miután 2021-ben az Abu-Dzabiban rendezett utolsó futamon is rosszul alakultak a dolgok, az FIA úgy döntött, hogy beavatkozik.

A szervezet elbúcsúzott Masitól, és két versenyigazgatót nevezett meg, akiknek rendbe kell szednie a dolgokat és következetes döntéseket kell hozniuk. A pozíciót  Az FIA szerint ez a döntés segít abban, hogy Freitasra és Wittichre ne nehezedjen akkora nyomás, mint Masi esetében. Lobato azonban kevés változást lát.

„Masit lesöpörték az asztalról" - értékel az interjúban, melyet a Soymotor.com készített vele. Lobato feltette magának a kérdést, hogy a jelenlegi versenyigazgató hogyan kezelik majd a nehéz kérdéseket. „Remélem, nem lesz olyan példátlan feszültség, mint Abu-Dzabiban, mert akkor nem tudom, mit fognak csinálni ezek a srácok. Személy szerint úgy gondolom, hogy rosszabbul járunk majd, mint korábban” – mondta.

Az FIA-nél közben felmerült annak a lehetősége is az elnök véleménye szerint, hogy Masi idővel visszakerülhet a versenyigazgatóság élére. Szulajem nem zárta ki, hogy leülnek Masival tárgyalni, ugyanis személy szerint neki nincs vele semmilyen személyes problémája.