Antonio Lobato nem gondolja, hogy a Forma-1 előrelépett volna az új versenyigazgatósággal. Niels Wittich és Eduardo Freitas az idei szezon óta áll a királykategória élén, de a Forma-1-es újságíró úgy véli, hogy a versenyekkel kapcsolatos döntések nem javultak.

Michael Masi az elmúlt szezonban nehéz évet élt meg. Részben a Lewis Hamilton és Max Verstappen közötti ádáz küzdelem miatt nehéz helyzetekbe került, ahol rengeteg kritikát kapott a döntései miatt. Miután 2021-ben az Abu-Dzabiban rendezett utolsó futamon is rosszul alakultak a dolgok, az FIA úgy döntött, hogy beavatkozik.

A szervezet elbúcsúzott Masitól, és két versenyigazgatót nevezett meg, akiknek rendbe kell szednie a dolgokat és következetes döntéseket kell hozniuk. A pozíciót  Az FIA szerint ez a döntés segít abban, hogy Freitasra és Wittichre ne nehezedjen akkora nyomás, mint Masi esetében. Lobato azonban kevés változást lát.

„Masit lesöpörték az asztalról" - értékel az interjúban, melyet a Soymotor.com készített vele. Lobato feltette magának a kérdést, hogy a jelenlegi versenyigazgató hogyan kezelik majd a nehéz kérdéseket. „Remélem, nem lesz olyan példátlan feszültség, mint Abu-Dzabiban, mert akkor nem tudom, mit fognak csinálni ezek a srácok. Személy szerint úgy gondolom, hogy rosszabbul járunk majd, mint korábban” – mondta.

Az FIA-nél közben felmerült annak a lehetősége is az elnök véleménye szerint, hogy Masi idővel visszakerülhet a versenyigazgatóság élére. Szulajem nem zárta ki, hogy leülnek Masival tárgyalni, ugyanis személy szerint neki nincs vele semmilyen személyes problémája.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL