hero image

Russell: „A Mercedes még nem tett komoly előrelépést”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Lewis Hamilton nem kérdezett, büntetett a Kínai Nagydíjon (videó)

FORMA-1

Újabb nézetből Fernando Alonso mágikus startja a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Videós összehasonlítás Alonso és Sainz megcsúszásáról a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

A dominancia új foka: egy adat, ami megmutatja, mekkora előnyben volt Verstappen Kínában

Motorsport.hu
2022/06/21 08:09
George Russell úgy gondolja, csapata Kanadai Nagydíjon mutatott teljesítménye még nem jelenti azt, hogy jelentőset léptek volna előre versenyképesség terén.
Ajánlott A McLaren pilótája is odaszúrt Lance Strollnak

A Mercedes nehéz évkezdésen van túl a W13-assal, és ugyan szépen lassan javulni látszanak, még mindig vannak olyan hétvégéik, ahol komoly gondokkal szembesülnek. Baku után legutóbb Kanadában azonban jobb arcát mutatta az autó, a végeredmény pedig egy harmadik és negyedik hely lett a futamon.

Russell viszont az erős időmérős tempójuk, valamint a versenyen elért helyezések ellenére is úgy nyilatkozott, hogy „a valódi különbség az élcsapatok autóihoz képest még mindig eléggé jelentős”.

„Papíron talán úgy nézett ki, hogy kicsivel jobbak lettünk, de valójában még messze vagyunk attól, ahol lenni szeretnénk. Szóval még nem tettünk komoly előrelépést. A munka viszont folyamatosan megy, hogy csökkentsük a különbséget.”

Russell azt is elmondta, hogy az istálló továbbra is szembesül még új problémákkal. „Ha megoldunk egy gondot az autón, általában beleesünk egy másik csapdába. A delfinezés már eltűnt, de ha közelebb engedjük a kocsit a talajhoz, akkor elég keményen nekiverődik az alja. Úgy tűnik, még nem találtuk meg az aranyközéputat.”

A Mercedes a hétvége folyamán eltérő beállításokkal küldte pályára két pilótáját, mivel Russell egy nagyobb leszorítóerős hátsó szárnnyal ment, míg Hamilton kisebbel. „A nagyobb szárny mellett határoztunk nála az időmérőre, mert látni akartuk, mire megy így vele, miközben a futamtól tartottunk kicsit” – magyarázta Andrew Shovlin Russell kapcsán.

„Neki azonban sikerült támadnia vele a kanyarokban, és szépen jött előre egészen a negyedik helyig. Igazán nehéz tudni, hogy mire számítsunk minden egyes pályán ezzel az autóval, de mindenképpen maximalizáltuk a lehetőségeket, és az autóról is tanultunk valamit.”