George Russell jelenleg 28 ponttal előzi meg a hétszeres világbajnok márkatársát, Lewis Hamiltont a bajnoki tabellán, de a fiatal tehetség elmondta, hogy nem ülhet a babérjain, mert még sok területen kell fejlődnie.

A 24 éves versenyző annak ellenére is stabilan és jól teljesített eddig, hogy a Mercedes autója finoman szólva sem volt kiemelkedő, hiszen minden futamon a legjobb ötben tudott végezni, Ausztráliában és Spanyolországban pedig a dobogóra is felállhatott.

Úgy tűnik, a Mercedes legutóbb ráadásul már megtalálta formáját is, miután Barcelonában nem voltak annyira lemaradva a Red Bulltól és a Ferraritól, az istállónál pedig szinte mindenki pozitívan nyilatkozott a kilátásaikat illetően.

Russell is izgatott, mert tudja, hogy az új fejlesztésekkel már ők is beleszólhatnak a csatába, így jobban is várja a soron következő viadalokat. „Most már tudjuk, hogy ezek az alapok, így erre lehet építeni és még több teljesítményt találni.”

„Mindenképpen magabiztos vagyok. Már sokkal inkább benne vagyunk a sűrűjében. Csapatként a legjobb eredményt értük el, és mindig ott voltunk a legjobb háromban, négyben az egész hétvégét figyelembe véve.”

„Izgatottan várjuk, hogy mit hoznak a következő versenyek, de ettől még szükség lesz némi időre, mire még jobban belelendülünk.” Azt gondolhatnánk, hogy a bajnoki állásra nézve Russell elégedett magával, de a fiatal brit tudja, hogy még van hová fejlődnie, különösen Hamiltonhoz képest.

„Én csak magamra figyelek, és igyekszem a lehető legjobb munkát végezni, aztán bárhol is végzek, igyekszem kielemezni a helyzetet. Hiszek magamban, de még mindig sokat kell fejlődnöm. Nem gondolom, hogy mindent kihoznék a csomagból, és Lewishoz viszonyítva még számos területen kell javulnom.”

Ami az eddigi ponttermését illeti, Russell még hozzátette: „Izgatottá tesz, hogy mire lehetek még képes az év későbbi szakaszában.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL