hero image

Russelltől is kapott egy fekete pontot a Monacói Nagydíj tévés rendezője

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

FORMA-1

Fontos bejelentés érkezett a magyarországi MotoGP-közvetítésekről

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött a rajtnál Abu Dhabiban, de elhagyta a pályát (videó)

Motorsport.hu
2022/06/01 08:15
A Forma-1 egyre több mindent kifogásol a Monacói Nagydíjjal kapcsolatban, így a helyszín jövője bizonytalan a száguldó cirkuszban. Az egyik ilyen szegmens a helyi kézben lévő televíziós közvetítés, ami az előző héten többször is a minőség rovására ment.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Miközben a Monacói Nagydíj a Forma-1 ékkövének számít, a Liberty Media egyre több kritikát fogalmaz meg a helyszínnel kapcsolatban. Ez persze nem véletlen, hiszen eleve nehéz a pályán előzni a versenyzők számára, így általában nem hoz látványos csatákat a futam.

Ha mindez nem lenne elegendő, a Forma-1 vezetőinek pénzügyileg sem feltétlenül éri meg a naptárban tartani a hercegséget, ugyanis a Monacói Nagydíj közvetítési jogait ezen az egy helyszínen az Automobile Club de Monaco birtokolja, és a szponzori pénzekből is jelentős részesedés jut a helyi pénztárcákba.

A futam televíziós rendezőjének az előző hétvégén is sikerült lemaradnia egy parázs akcióról, amikor George Russell Lando Noris-szal küzdött meg az ötödik pozícióért. A McLaren pilótája később állt ki a bokszba mint honfitársa, de sikerült visszatérnie elé, azonban a Mercedes versenyzője kihasználva az üzemmeleg gumik tapadását, remek manőverrel előzni tudott.

„Kissé csalódott vagyok, hogy nem mutatták a tévében a Lando elleni előzésemet. Éppen elém érkezett meg a bokszból, de nekem sikerült megelőznöm a nedves úton, szóval ez elég szép volt, de nyilván nem volt elég jó a televíziós producer számára. Szóval, legközelebb jobban odateszem magam“ - nyilatkozta Russell a Sky Sports F1-nek.

George Russell egyébként remekül teljesít a Mercedes volánja mögött, a brackley-i alakulat problémái ellenére rendre masszív pontszerző helyen zárt az eddigi hét versenyhétvégén és egyelőre a pontversenyben jócskán megelőzi hétszeres világbajnok csapattársát, Lewis Hamiltont.