hero image
dppi

Sainz leleplezte elképesztő utcai Ferrariját (videó)

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2023/01/25 18:59
Miközben a spanyol versenyző a mai napon éppen Fioranóban tesztel a vörösökkel, hogy visszarázódjon kicsit az F1-es körforgásba, a saját Youtube csatornájára tegnap egy kiváló videót töltött fel, melyben bemutatja a régóta várt első autóját.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Carlos Sainz 2021 óta a Ferrari versenyzője, és a videó tanúsága szerint ő már akkor kinézte magának ezt az autót, és elkezdte kiválasztani a különböző színeket, illetve minden mást, amivel egyedire szabhatja azt magának.

A döntések saját elmondása szerint nem voltak könnyűek, hiszen az olasz márka kliensei sok mindent testre szabhatnak az autójukon, legyen szó a belső vagy külső elemekről. Maga a masina egyébként nem más, mint egy Ferrari 812 Competizione, melyben egy V12-es, 830 lóerő leadására képes szívómotor kapott helyett.

Sainz pedig a videó során arról is beszél, hogy ez az első igazi utcai autója, melyet saját magának vesz, hiszen korábban csak egy Golfja volt, melyet a szüleitől kapott 18 éves korára. Ebből a szempontból is különleges tehát számára ez a kocsi.

A 812-es kinézete magáért beszél, és természetesen van benne néhány apróság is, amelyek jelzik, hogy ez a masina bizony az F1-es versenyzőé. Legyen szó az 55-ös rajtszámmal ellátott szőnyegről, vagy éppen a küszöbön található, Sainz egyik elhíresült becenevéről és kedvenc szavajárásáról, a „Smooth Operatorról”.

A hangját pedig nem is érdemes ecsetelni, hiszen a V12-es csodálatosan szól, Sainz a végén ráadásul el is viszi azt egy gyors próbakörre. Közel két évet várt tehát erre az autóra, de látszólag mindenképpen megérte.