hero image
dppi

Sargeant: egyedüli amerikaiként nagy nyomás lesz rajtam a Forma-1-ben

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2023/01/19 11:59
A Williams újonca Alexander Rossi 2015-ös részvétele óta az első amerikai pilóta, aki ott lehet a száguldó cirkusz rajtrácsán, ezzel együtt viszont hatalmas nyomás is hárul rá, hogy bizonyítsa tehetségét.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Logan Sargeant 2023-ban debütál a Forma-1-ben a Williamsnél Nicholas Latifi utódjaként, miután a tavalyi szezon végén sikerült megszereznie a szuperlicenchez szükséges pontokat a Forma-2-es bajnokság szezonzáróján.

A fiatal versenyző hosszú idő után az első amerikai lesz, aki ülést kap a száguldó cirkuszban, ami abból a szempontból is fontos lehet, hogy a sorozat egyre nagyobb népszerűségnek örvend az Egyesült Államokban.

Az idei szezonban az USA lesz az egyetlen ország, amely három F1-es versenyhétvégének is otthont adhat, amivel azonban megnő a teher Sargeant vállán.

„Nyilvánvalóan nagyon különleges, hogy hosszú idő után én vagyok az első amerikai versenyző, aki itt lehet. A három amerikai verseny nagyon szórakoztató lesz, a miami hétvége szinte már mindjárt itt van, úgyhogy már most nagyon várom“ - mondta Sargeant a Sky Sportsnak.

„Talán ez jelent némi extra nyomást, de végtére is, magam is nagy terhet helyezek saját magamra és az elvárások is magasak. Egyszerűen csak jól kell végeznünk a munkánkat“ - tette hozzá a Williams versenyzője.