Mick Schumachernek nem sikerült befejeznie a Monacói Nagydíjat, miután ijesztő balesetet szenvedett a klasszikus nyomvonalon az uszodánál. A német nem először törte össze az autóját idén, a csapat pedig egyre türelmetlenebb.

Az egyébként is kaotikus Forma-1-es Monacói Nagydíj egyik legijesztőbb jelenete volt, amikor Mick Schumacher szó szerint kettétörte a Haast, ezzel újabb futamot nullázott le. A német szerencsére sérülés nélkül megúszta a balesetet, de Günther Steiner természetesen nem volt túl boldog.

Schumacher a verseny után elmondta, jól érzi magát, de nagyon bosszantja az újabb kiesés, mert tempóban megint nem nézett ki rosszul a Haas, viszont nem sikerült pályán tartania az autót.

„Úgy éreztem, nyomhatom a gázt a határon, képesnek éreztem magam arra, hogy támadjam az előttem haladókat. Végül túl szélesre vettem egy kanyart, és ez a tíz centiméteres eltérés elég volt ahhoz, hogy teljesen elveszítsem a tapadást“ - magyarázta a pilóta.

Az amerikaiak csapatfőnöke a Formula1.com-nak elmondta, látták mi történt és nem igazán örül annak, hogy megint ilyen nagyot bukott. Schumacher Szaúd-Arábiában is csúnyán összetörte az autót a kvalifikáción, ami anyagilag is nagy terhet ró a csapatára.

A német pilótán egyre nagyobb a nyomás, hiszen továbbra sem sikerült pontot szereznie a Forma-1-ben és ha így folytatja, hamarosan veszélybe kerülhet a helye a csapatnál. Schumacher teljesítménye különösen frusztráló lehet a Haas számára összehasonlítva Kevin Magnussenével, aki 15 egységet gyűjtött össze a szezon első hét futamán. 

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL