hero image
Ferrari / X

Új stratéga a Ferrari élén, Sainz közben az élen

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

20 egészen elképesztő baleset a Forma-1-ből (videó)

FORMA-1

A Honda nagyon "sajnálja", hogy véget ér a munkakapcsolatuk Verstappennel

FORMA-1

Schumacher: Leclerc gyorsabb, mint Sainz, de többet hibázik

FORMA-1

Ecclestone elmondta, mi lesz szerinte a Horner-ügy kimenetele

Motorsport.hu
2023/02/24 15:59
A Ferrari nem húzta az időt, rögtön a bahreini előszezoni teszteken nagy változást hajtott végre a csapat stratégiai részlegén Frederic Vasseur. Ennek értelmében Inaki Rueda más pozícióban folytatja tovább a pályafutását Maranellóban.
Ajánlott Fernando Alonso minden idők leglazább F1-es bejelentésével állt elő (videó)

A 2022-es szezonban sokan arra számítottak, hogy a Ferrari harcban lehet a világbajnoki címért, ami reális elvárás lehetett volna az első futamok alapján. Később azonban nemcsak a csapat teljesítménye esett vissza, de számos stratégiai hibát is elkövettek.

Ezek a hibák pedig nagy visszhangot vertek a nemzetközi médiában, és részben ennek a nyomásnak a hatására távolították el Mattia Binottót a Ferrari éléről. A helyére lépő Frederic Vasseur rögtön jelezte, szeretné kijavítani a tavalyi hibákat, és a svájci nem a levegőbe beszélt.

A diplomatikus úton megfogalmazott kritika a stratégiát illetően nem egy személy felé irányult, ám úgy látszik, mégis az eddigi főstratégának, Inaka Ruedának kell felelősséget vállalnia a tavalyi hibákért. A helyére az indiai származású Ravin Jain érkezik, aki fizikusként kétségtelenül a számok embere, így tőle várják a megváltást a Ferrari bokszfalán.

A Ferrari eddig nem lehet ugyanakkor elégedetlen a teszten mutatott teljesítményével, hiszen Carlos Sainz tette meg eddig a legtöbb kört az alakulat 2023-as konstrukciójának volánja mögött a mezőnyben, ráadásul ő futotta meg eddig a legjobb időt is.