A Red Bull versenyzője zsinórban ötödik sikerét aratta az Olasz Nagydíj végén, a szurkolók azonban nem a legsportszerűbben bántak vele, hiszen heves pfujolás volt hallható, miután a biztonsági autó mögött zárult a viadal.

Max Verstappen ezúttal a hetedik pozícióból tudott versenyt nyerni, ami már nem is meglepetés, megnézve az utóbbi időszakban mutatott formáját. Ezzel pedig már 11 sikernél jár idén a 16 teljesített versenyből, bajnoki előnye pedig hatalmasra rúg.

A leintés után azonban sok szurkoló ismét nem viselkedett valami sportszerűen, hiszen Verstappen interjúja során, valamint a pódiumceremónia alatt is füttykoncertet kapott a holland pilóta.

Sokan persze amiatt is mérgesek voltak, hogy az Olasz Nagydíj a biztonsági autó mögött zárult le, és a végén már nem volt lehetőség arra, hogy Charles Leclerc esetleg megtámadhassa ellenfelét a győzelemért.

A versenyt követő sajtótájékoztatón megkérdezték Verstappent, mit gondol erről az egészről, de ő elmondta, hogy megérti a pfujolást, viszont nem különösebben hatja meg, nem tudják őt ezzel kizökkenteni a komfortzónájából.

„Amikor megtörténik, mindenki az én véleményemre kíváncsi ezzel kapcsolatban, de én igazából csak azért vagyok itt, hogy megpróbáljam megnyerni a futamot, ami sikerült is. Egyesek persze ezt nem tudják megérteni, de ez azért van, mert szenvedélyes szurkolói egy másik csapatnak, szóval ez van.”

„Az én napomat viszont nem fogja elrontani, szóval csak élvezem a pillanatot.” Leclerc hasonlóan vélekedik a kérdésről, és összességében Verstappen védelmére kelt, elítélve azokat, akik nemtetszésüknek ily módon adnak hangot.

„Szerintem senki sem szereti a pfujolást, és nem kéne ennek megtörténnie. Ennyi” – mondta határozottan.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL