hero image

Vettel a 8. helye után: „Már gyengébb teljesítménnyel is nyertem futamot!”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Neymar megjelent a Bahreini Nagydíjon az F1-es nyitányon (fotók)

FORMA-1

Videós összefoglaló az F1-es Bahreini Nagydíjról

FORMA-1

Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

FORMA-1

Videón az F1-es Bahreini Nagydíj időmérő edzésének leglátványosabb pillanatai

Motorsport.hu
2022/04/25 14:10
Az Aston Martin versenyzője, Sebastian Vettel az Emilia-Romagna Nagydíjon meg tudta szerezni az első pontjait, ezt követően pedig elégedetten nyilatkozott a stratégiájukról és a saját teljesítményéről is.
Ajánlott Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

Sebastian Vettel a nyolcadik helyen zárt vasárnap Imolában, ahol a 2022-es szezon első pontjait gyűjtötte be. A négyszeres világbajnok elégedetten összegezte a történteket, ugyanakkor hozzátette, hogy gyengébb teljesítménnyel már futamot is tudott nyerni.

„Mindent jól ment a mai futamon, és a körülmények is kezünkre játszottak. Jó dolog, hogy sikerült megszerezni az első pontjainkat, ez a nyolcadik hely olyan számunkra, mint egy győzelem” - mondta Vettel az Emilia-Romagna Nagydíj utáni sajtótájékoztatón.

„Nem voltam biztos abban, hogy a gumik ki fogják bírni a verseny végéig, de végül kibírták. Stratégiai szempontból is mindent helyesen csináltunk, és a saját teljesítménnyel is nagyon elégedett vagyok. Már gyengébb teljesítménnyel is nyertem futamot.”

„Ma a körülmények lehetőséget adtak nekünk, mi pedig ki is használtuk. Legyünk őszinték, nyers tempó tekintetében nem lettünk volna ott a top 10-ben. De az ilyen versenyeken a megfelelő döntéseket kell meghoznod, nekünk pedig ez sikerült is.”