Az Aston Martin csapatfőnöke, Mike Krack elárulta, Sebastian Vettel mennyire profin állt hozzá a Forma-1-től való búcsújához.

A német pilóta egy pontot szerzett a szezonzáró – és számára karrierzáró – Abu-Dzabi Nagydíjon, az általa kritizált stratégia ellenére is megkergetve az előtte lévő Daniel Ricciardót. Bár ez nem feltétlenül az alkalomhoz illő zárás volt, Mike Krack dicsérte, milyen professzionálisan állt a versenyző a futam utáni mérnöki értekezlethez:

„Egy kicsit késett, mert rengeteg interjút kellett adnia, de rendesen végigment az etapokon, pontosan leírva, hogy az autó mit csinált. Aztán mindannyian köszönetet nyilvánítottunk és még koccintottunk is vele. Hogy mivel? Jägermeister, vagy valami ilyesmi, nem volt túl jó illata. De végigcsinálta az értekezletet, sok pilóta nem tette volna ezt meg.”

A Forma-1 20 versenyzője a Yas Marinán tartott verseny előtt búcsúvacsorán vett részt Vettelnek, a hétvége folyamán pedig egyéb megemlékezések mellett a pályán is végigfutottak vele sokan. Krack azonban elismerve, „nem tudja”, Vettel hogyan tudta kezelni az alkalmat, elmondta:

„Nézzük csak meg, mennyi zavaró tényező volt már az elejétől, sőt, még Brazíliában is, ahol folyamatos volt a búcsúzkodás. Ez csak egyre több és több lett, de akárhányszor az autóba ült, mindig odatette magát, talán még 100%-nál is jobban.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL