Sebastian Vettel végül nem távozott üres kézzel Monacóból, hiszen Esteban Ocon büntetésének hála ő lett a tizedik helyezett. Miközben ennek tudott örülni, annak már kevésbé, ahogyan a futam elején a Pirelli esőgumijai teljesítettek.

A német bajnoknak most sem volt egyszerű futama az Aston Martin volánjánál, és sokáig úgy tűnt, nem fog tudni pontot szerezni. Pedig a verseny elején ő volt az egyik első pilóta, aki lecserélte a kék oldalfalú extrém esőgumikat az intermediate-ekre.

Ennek azonban nem csak ahhoz volt köze, hogy az aszfalt már kevésbé volt vizes, miután a nagy esőzés abbamaradt. „Nehéz dolgom volt az esős abroncsokon, elképesztően lassúak. Ráadásul túl kemények is ehhez a pályához, de még Imolához is azok voltak. Ez egyszerűen egy rossz gumi” – kritizálta a Pirelli munkáját Vettel.

Szerinte ráadásul részben az abroncsok is hibásak voltak azért, hogy a Monacói Nagydíj nem indulhatott el időben. „Emlékszem olyan időkre, amikor még simán vezethettünk volna itt ilyen körülmények között. Ezekkel a gumikkal viszont lehetetlenség.”

„Az esőgumi igazából teljesen használhatatlan. Jól néz ki, de nem igazán csinál semmit. Amint az intermediate-re váltasz, máris más a dolog.” Vettel egyébként a futam elején a Sainte Devote-nál ki is csúszott az említett Pirelliken, így két pozíciót is vesztett.

Ezek után pedig egyből kijött a bokszba, hogy leváltsa az extrém esőgumit. „Muszáj volt megpróbálnunk valamit, de az elévágás nem volt annyira hatékony most. Ennek ellenére minden tőlünk telhetőt megtettünk. Ezért is örülök a pontnak, de persze ennél kicsit többet akartunk.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL