hero image

Vettelt sokkolta Schumacher monacói balesete

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

20 egészen elképesztő baleset a Forma-1-ből (videó)

FORMA-1

A Honda nagyon "sajnálja", hogy véget ér a munkakapcsolatuk Verstappennel

FORMA-1

Schumacher: Leclerc gyorsabb, mint Sainz, de többet hibázik

FORMA-1

Ecclestone elmondta, mi lesz szerinte a Horner-ügy kimenetele

Motorsport.hu
2022/05/31 17:15
Mick Schumacher alaposan összetörte a Haast a kaotikus Monacói Nagydíjon, balesete pedig első ránézésre sokkal ijesztőbbnek tűnt, miután az autó konkrétan kettészakadt a becsapódás következtében.
Ajánlott Fernando Alonso minden idők leglazább F1-es bejelentésével állt elő (videó)

A német versenyző a monacói pálya uszoda előtti részén, a La Piscine első szakaszának kijáratánál, a kerékvetőn veszítette el a kontrollt az autó fölött, mielőtt a tecpro korlátok között landolt volna.

A VF-22-es a hátsó szerkezete egy az egyben leszakadt a vázról, éppen úgy, mint Schumacher szaúd-arábiai kvalifikáción elszenvedett bukásánál. Honfitársát és egyben mentorát arról kérdezték a futam után, megdöbbentette-e a baleset maradványainak látványa.

„Igen, de örültem, hogy mielőtt odaértem a baleset helyszínére, a rádión már hallottam, hogy jól van. Ezen a pályán könnyű gyorsan hibát elkövetni, nem tudom pontosan mi történt vele, hiszen nem láttam, de a lényeg, hogy jól van“ - mondta a leintés után a négyszeres bajnok.

„Kétségtelenül sokkal többre képes, mint amit eddig mutatott a Forma-1-ben, de szerintem a média irányából is nagy nyomás helyeződik rá“ - fogalmazott Vettel, aki arról is beszélt, helyes döntés volt-e piros zászlóval félbeszakítani a versenyt három körrel Schumacher balesete után.

„Nem vagyok benne biztos, hogy ezt nem kellett volna hamarabb megtenni, de azt hiszem helyes döntés született, hiszen meg kellett javítani a tecpro-falat“ - vélekedett az Aston Martin versenyzője.