hero image

Videón Leclerc nagy imolai hibája, amivel búcsút inthetett a dobogónak

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Újabb nézetből Fernando Alonso mágikus startja a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Videós összehasonlítás Alonso és Sainz megcsúszásáról a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

A dominancia új foka: egy adat, ami megmutatja, mekkora előnyben volt Verstappen Kínában

FORMA-1

Óriási jelenet: Bottas irigykedve nézte a kiállást (videó)

Motorsport.hu
2022/04/25 17:56
Az eddig hibátlan szezont futó Charles Leclerc az Emilia-Romagna Nagydíjon komoly hibát követett el a nehéz körülmények között, így végül csak a hatodik helyen ért célba – videón az ütközés.
Ajánlott A McLaren pilótája is odaszúrt Lance Strollnak

Charles Leclerc a szombati sprintfutamon sokáig az élen állt, viszont a gumikopás miatt Max Verstappen támadását nem tudta visszaverni, így a vasárnapi Emilia-Romagna Nagydíjat a második helyről kezdhette meg.

Aztán a rajtja rosszul sikerült, a 4. helyre csúszott vissza, majd Norris megelőzése után sokáig a 3. pozícióban haladt. Amikor pedig 11 körrel a leintés előtt Perezt próbálta utolérni, túl agresszívan hajtott a kerékvetőre, aminek komoly következménye lett.

A négyszeres futamgyőztes a falnak csúszott, szerencséjére nem esett ki, csak az orrkúpját kellett lecserélni a bokszban. A kiállása után a 9. helyre jött vissza, végül pedig a 6. pozícióban zárt a bajnoki éllovas.

Leclerc hibája az alábbi beágyazásban tekinthető meg, a monacói versenyző előnye pedig az eddigiekhez viszonyítva gyengébben sikerült eredménye miatt 27 pontosra csökkent az előnye Verstappennel szemben.