ERŐSEN AJÁNLOTT

Összefoglaló videón a drámai Magyar Nagydíj
hero image
796 n

Wolff nem foglalkozik a kritikákkal, de tagadja, hogy belső viszály lenne a Mercedesnél

A Mercedes problémái és Lewis Hamilton kiábrándító teljesítménye miatt a 2022-es év első öt futamán sok kritika érte a csapatot. Toto Wolff szerint ez csak „zaj", és nem tudja komolyan venni a kritikákat.

Szinte minden Forma-1-es csapat szenved a súlynövekedés miatt, és a legnagyobb nehézséget az jelenti, hogy könnyebbé tegyék az autóikat. Még a Ferrari is, amelynek F1-75-öse nem tartozik a legnehezebb autók közé, igyekszik spórolni a festék súlyán.

A Mercedesnél azonban erre már nincs lehetőség, állítja Toto Wolff az OE24-nek nyilatkozva. „Már most is nekünk van a legkönnyebb festékünk, ennél többet nem tehetünk" - jegyezte meg a Mercedes csapatfőnöke, aki elárulta, hogy a csapat más megoldást keres az autó súlyának csökkentése érdekében

A W13-as kiábrándító teljesítménye közepette szembetűnő a különbség George Russell és Lewis Hamilton között. Russellnek 23 pont az előnye csapattársával szemben, amiért utóbbi többek között Jacques Villeneuve-től is kritikát kapott. Wolff azonban nem foglalkozik ezekkel a kritikákkal, ugyanis pontosan tudja, hogy mire képes pilótája.

„Alig követem, és ha elkapok egy-két megjegyzést, csak mosolyogni tudok rajta" - válaszolja az osztrák. Az, hogy belső viszályok lennének a csapaton belül, Wolff szerint semmire sem alapozható. „Ezek a sajtó által keltett mellékzöngék, semmi sem igaz belőlük" - mondta a csapatfőnök.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL