A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff a 2013-as és a 2022-es F1-es szezon között vont párhuzamot – ez volt a legutóbbi év, amelyet bajnoki cím nélkül zárt a német istálló a Forma-1-ben.

A megszokottnál jóval nehézkesebben indult a Mercedes csapatának idei szezonja: bár Bahreinben Hamilton dobogóra tudott állni, viszont ehhez a két Red Bull kiesése is kellett, Szaúd-Arábiában pedig Russell ötödik, Hamilton tizedik lett.

Ennek kapcsán a csapatfőnök Toto Wolff azt nyilatkozta, hogy úgy érzi magát, mint 2013-ban – ez volt az utolsó olyan szezon, amelynek a végén a Mercedes nem ünnepelhetett bajnoki címet.

„Imádom a versengést, mindig is imádtam. Nagyon erős nyolc évet tudhatunk magunk mögött, amikor mi voltunk az élen – ez nem folyamatosan volt így, de nagyjából sikerült az élen maradnunk.”

„Ezúttal viszont kicsit olyan érzésem van, mintha 2013 lenne, amikor egyszerűen nem tudtuk felvenni a Red Bull tempóját és talán még a Ferrariét sem, de harcoltunk. Így érzem magam jelenleg.”

Az osztrák hozzátette, nem maradhatnak az erősorrendben a harmadik helyen, és hogy elfogadhatatlan a kocsijuk jelenlegi teljesítménye – korábban elmondta, Russell teljesítményével nincs gondja.

„Teljességgel elfogadhatatlan, hogy így állunk a teljesítmény terén. Az erősorrendben a harmadik helyen állunk, néha pedig még ott sem. Nincs olyan lehetőség, hogy ott maradjunk, ahol most vagyunk” – jelentette ki Wolff a RaceFans tudósítása szerint.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL