hero image

A Forma-2-ben folytatja a kétszeres F1-es világbajnok unokája!

OLVASS TOVÁBB
F2/F3

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

F2/F3

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

F2/F3

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

F2/F3

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/02/17 19:48
Szerdán jelentették be, hogy a brazil-amerikai kettős állampolgárságú Enzo Fittipaldi idén már teljes szezont futhat a Forma-2-ben, és tavalyhoz hasonlóan a Charouz csapatával fog rajthoz állni.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Emerson Fittipaldi 20 éves unokája, Enzo Fittipaldi mögött erős juniorszériás eredmények állnak, hiszen 2018-ban olasz F4-es bajnok lett, a német F4-ben harmadik lett összetettben, 2019-ben pedig a Formula Regional Európa-bajnokságban végzett a második helyen.

A szintlépés nem alakult zökkenőmentes a brazil-amerikai számára, ugyanis első FIA F3-as évében 27 pontot szerezve a 15. lett, így 2021-ben is a sorozatban maradt. Tavaly már erősebb eredményekkel tudott előrukkolni, a Hungaroringen dobogóra is állhatott, a spái fordulóra viszont kategóriát váltott, és az F2-be lépett a Charouz csapatával.

A cseh bázisú istálló David Beckmann helyére szerződtette Fittipaldit, aki eddig 8 versenyt, vagyis 4 fordulót teljesített a sorozatban, a szaúdi főfutam rajtjánál azonban Pourchaire autója a rajtrácson ragadt, Fittipaldi pedig már nem tudta elkerülni a franciát, és nagy sebességgel belerohant – a Charouz pilótájának a balesetben eltört a jobb sarka, ezért nem tudta befejezni az idényt.

Időközben viszont felépült a brazil legenda unokája, szerdán pedig bejelentették, hogy idén már teljes szezont futhat a Forma-2-ben a Charouz csapatánál, ahol a korábbi esportos török, Cem Bölükbasi lesz a csapattársa.

A bejelentést követően már csak egy F2-es ülés sorsa kérdéses, hiszen a Trident egyelőre nem nevezte meg Ivasza Ajumu csapattársának kilétét.