Hogyan alakul Mick Schumacher F1-es jövője? A németnek még nincs szerződése a következő évre, és a Bild szerint akár az is megtörténhet, hogy nem lesz a mezőny tagja 2023-ban, még ha erre kevés esély is mutatkozik.

A visszavonuló Sebastian Vettel komoly dominókat indított el, amikor bejelentette visszavonulását a Forma–1-ből. Egy ideig találgattak arról, hogy ki mehet a helyére, és a négyszeres bajnok elmondta, hogy ő maga beajánlotta Schumachert Lawrence Stroll csapattulajdonosnak.

Végül azonban most hétfőn napvilágot látott, hogy némi meglepetésre Fernando Alonso fogja majd váltani egykori nagy riválisát az Aston Martinnál.

„Sebastian kedves szavai nem segítettek. Ez azt jelenti, hogy már csak a Haas maradt. Fontos lesz számára, hogy jó tárgyalási pozícióba kerüljön a következő hetekben” – mondta Schumacher kapcsán az RTL szakértője, Felix Gorner.

Érdekes módon a korábban többször is kritikus hangot megütő Ralf Schumacher most dicsérni kezdte a Haas istállóját. „Micknek jó opció lehetett volna az Aston Martin. Ő azonban már egy olyan csapatnál van a Haas személyében, akik jó munkát végeznek és fejlődnek” – fejtegette a német Sky-on Schumacher.

„Mick teljesítménye is sokat javult az utóbbi hetekben, ezért el tudom képzelni, hogy közösen folytatják tovább. Nem tudom, a Haas mi mást tehetne, mivel nincs sok tapasztalt versenyző a piacon. Azt pedig látjuk, hogy az új pilótáknak sok idő kell ezekkel az autókkal a tesztek hiánya miatt.”

A Bild tudósítói szerint eközben már elkezdődtek a megbeszélések Schumacher és a Haas között a jövőről. „A két fél kapcsolata azonban nem egyszerű. Günther Steiner elég kritikus volt korábban Mickkel.”

A gond pedig valóban az, hogy Schumachernek nincs igazán hová mennie. Még a Williams sem tűnik opciónak. „Alex Albon maradni fog, a motorokat biztosító Mercedes pedig szeretné látni, hogy Nyck de Vries váltja Nicholas Latifit.”

Ez tehát potenciálisan akár azt is jelenthetné, hogy ha Schumacher nem tud megegyezni a Haasszal a folytatásról, akkor jövőre német versenyző nélkül maradhatna a mezőny, de erre azért nincs sok esély, és vélhetően folytatni fogják a közös munkát.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL